NOVA SKRIVENA PROJEKCIJA: Red je na kultni „Sav taj jazz“

I.F.

2. srpnja 2018.

NOVA SKRIVENA PROJEKCIJA: Red je na kultni „Sav taj jazz“

I ove godine Motovun Film Festival uoči početka „brda filmova“ organizira skrivene projekcije u Zagrebu. Ovoga tjedna na redu je već treća. Radi se o kultnom plesnom filmu „Sav taj jazz“, koji će se na skrivenoj lokaciji prikazati u četvrtak, 5. srpnja. Točnu lokaciju, za koju organizatori jamče da je vrlo atraktivna, zainteresirani će saznati tek dan uoči projekcije. 

„Sav taj jazz“ je mjuzikl drama iz 1979. godine, koja je temeljena na životu Boba Fossea, slavnog brodvejskog redatelja i koreografa, te redatelja ovoga filma.

Sav taj jazz
Četiri Oskara i Zlatna palma (SCREENSHOT: YouTube)

„Previše posla i želja za slavom lak su put do stresa kojeg mnogi liječe raznim opijatima. Još je teže kad je riječ o profesijama u kojima je mnogo taštine poput showbizza i scenskih umjetnosti. Zla kob nije zaobišla ni Joea Gideona, koji svoje poslovne i privatne probleme nastoji riješiti tabletama i alkoholom“, ukratko su opisali film iz Motovun Film Festivala u kojem Roy Scheider tumači ulogu autodestruktivnog koreografa koji na Broadwayu priprema predstavu, krunu svoje karijere, pri čemu iscrpljuje i plesače i sebe pa konzumira veliku količinu opijata te balansira između djevojke, brojnih ljubavnica, bivše supruge i kćeri. 

Film je postigao vrlo veliki uspjeh. Nagrađen je s čak četiri Oskara i Zlatnom palmom te je prava poslastica za filmoljupce i odlično zagrijavanje za motovunski festival koji će se održati od 24. do 28. srpnja.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: screenshot/YouTube