DUŠA I SRCE MOTOVUNA: Majica za rođendan

J.B.

13. srpnja 2017.

DUŠA I SRCE MOTOVUNA: Majica za rođendan

„Nekoliko dana dijeli nas od 20. rođendana Motovun Film Festivala, a mnogi još ne znaju što darovati Brdu filmova u povodu te jubilarne obljetnice. Naš festival ima samo jednu želju, a to je – odjenuti svoje volontere!“, stoji na službenoj stranici Motovun Film Festivala koji se ove godine održava od 25. do 29. srpnja. Kako bi se ispunila rečena želja festival je pokrenuo crowdfunding kampanju, s konačnim ciljem prikupljanja 5.000 američkih dolara za nabavku majica za stotinu volontera.

Uz kampanju se objašnjava kako su festivalske majice tradicionalna uniforma motovunskih volontera još od 1999. godine te da ta šarena grupa djevojaka i mladića predstavlja dušu i srce Motovuna provodeći zadnji tjedan srpnja trgajući karte, brišući stolce, lijepeći plakate, odgovarajući na pitanja...

„Cijeli dan su u pokretu! Ovi nesebični mladi ljudi prošle su godine zbog financijskih neprilika ostali bez svoje majice, svoje radne odjeće, bez svojeg zaštitnog znaka. Stanje u državi nije bajno i novca nema, ali svojim malim (ili velikim) prilogom možete motovunskim volonterima ostvariti najveću rođendansku želju – da po ulicama Motovuna ponovno ponosno nose motovunske boje“, stoji u pozivu građanima na donaciju. Dodaje se da umjesto plaće volonteri dobivaju kakav-takav krov nad glavom, tanjur nečega toplog, ulaz na filmove u slobodno vrijeme i te majice. Točnije, u bolja vremena dobivali su i majice. I dobit će ih opet, ako stignu rođendanski pokloni.

Računica kaže kako volonterska ekipa broji oko 100 duša, a da bi bili mirisni i prepoznatljivi, treba im po jedna majica za svaki festivalski dan, što će reći da im valja priskrbiti 500 majica. S obzirom da je nabavna cijena majice zajedno s tiskom deset dolara po komadu, potrebni iznos je 5.000 dolara.

Indiegogo kampanja pokrenuta je prije dva dana, pod nazivom „Majica za rođendan“ („T-shirt for Birthday“), a sve uz hashtag #obucivolontera. Svaka donacija bit će nagrađena prigodnom festivalskom nagradom, od zdravice čašom najboljeg motovunskog vina, preko nezaboravnog profesionalnog fotografiranja na srednjovjekovnim zidinama i prilike da postanete festivalski DJ na15 minuta, pa sve do najukusnijeg istarskog ručka i drugih pogodnosti.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: MFF