"SMIJEH SLOBODE" U BIH: "Banjaluka zbog 90-ih nije zaslužila ovu promociju, ali nije ni Split"

Buka/ Lupiga

1. lipnja 2015.

"SMIJEH SLOBODE" U BIH: "Banjaluka zbog 90-ih nije zaslužila ovu promociju, ali nije ni Split"

Magazin BUKA organizovao je promociju knjige Borisa Pavelića o kultnom listu Feral Tribune, pred mnogobrojnom publikom u banjalučkom Domu omladine. Pored autora knjige, Borisa Pavelića, na promociji su učestvovali i Boris Dežulović i Predrag Lucić - nekadašnji urednici i novinari lista, Tanja Topić, politologinja i novinarka, i Aleksandar Trifunović, glavni i odgovorni urednik BUKE.

Boris Dežulović kazao je da potrebe za "Feralom" očigledno postoje, odnosno potrebe za kritičkim perom ovih naših turobnih stvarnosti, koje su po mom mišljenju, potpuno šizofrene.

"Samo novinarstvo u bivšoj Jugoslaviji je temeljna katastrofa i sigurno bi neki 'Feral' našao svoje mjesto. Ali, hoće li ga zaista i biti, moguće, ali vjerovatno ne u onom obliku kakav je bio prije 15 ili 20 godina" rekao je on.

Tanja Topić, politička analitičarka rekla je da Feral za nju predstavlja slobodu i kako je srećna da ova puna sala dokazuje da i u Banjaluci postoje slobodni i misleći ljudi”. U sali je nastala pomalo neprijatna tišina kada je Topićeva kazala kako Banjaluka svojim ponašanjem 90-ih i kasnije nije zaslužila da se promocija ove knjige uopšte dogodi, na što je Dežulović kazao kako to nije niti Split.

Lupiga.Com via 6yka

Naslovna fotografija: 6yka