UNICEF-OV MUZEJ REALNOSTI: Interaktivna izložba o stvarnosti najugroženije djece svijeta

P.V.

11. prosinca 2016.

UNICEF-OV MUZEJ REALNOSTI: Interaktivna izložba o stvarnosti najugroženije djece svijeta

Povodom 70. godišnjice djelovanja UNICEF-a, zagrebački Muzej iluzija od 12. prosinca pretvara se u Muzej realnosti koji će na tjedan dana "oživjeti" potresnu stvarnost u kojoj zbog siromaštva, ratova i prirodnih katastrofa žive milijuni djece u svijetu.

Ulaskom u Muzej realnosti posjetitelji će ući u UNICEF-ov vremeplov i zajedno s glumcem Ewanom McGregorom posjetiti selo u Keniji, kročiti u rudnik zlata u kojem rade djeca, zaigrati računalnu igru za slijepe i prolistati foto-album vjenčanja djevojčica mladenki. Posjetitelji će moći i otvoriti vrata sobe gladi, pogledati kako izgleda škola nakon uragana, pokušati naći izlaz iz medijskog labirinta i čuti svjedočanstva same djece.

UNICEF koji je osnovan 1946. godine s ciljem pružanja pomoći svoj djeci nakon Drugog svjetskog rata na ovaj način želi ispričati zanimljive i "daleke" priče najugroženije djece kako bi se kroz interaktivno iskustvo promijenio pogled na svijet u kojem živimo.

Škola
Posjetitelji će moći pogledati kako izgleda škola nakon uragana (FOTO: UNICEF)

Zanimljiva priča započeta 2015. godine uspješno se širi te će, uz Zagreb, Muzej realnosti ove godine svoja vrata otvoriti i u još dva grada – Zadru i Ljubljani. Postav Muzeja realnosti bit će moguće razgledati u Zagrebu od 12. do 18. prosinca od 9 sati do 22 sata, a u Zadru od 14. do 18. prosinca od 10 do 20 sati. Ulaz je slobodan, a iz UNICEF-a preporučuju da posjetitelji budu stariji od 12 godina.

Detaljnije informacije potražite na službenoj stranici UNICEF-a.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: UNICEF