Valentinovo i ruže

Valentinovo i ruže

ritn by: gBoban
14. 02. 2012.

Valentinovo je, a velik broj muške čeljadi  je i ove godine propustio priliku za self-marketing. Dan prije Valentinova, zapravo večer prije, hodajući gradom u potrazi za čestitkom za svoju dragu, uočio sam nekoliko pripadnika ovog roda kako kupuju ruže, a zatim ih uredno skrivaju pod jakne i kapute. I tako, držeći se mita da pravo muško, odnosno pravi jebač, ne hoda okolo s buketom cvijeća, propustili jednu od onih najvažnijih prilika da privuku poglede i uzdahe pripadnica suprotnog spola.

Prva i osnovna zapovijed koju svako muško koje iole drži do sebe mora znati: Nikad, baš NIKAD ne odbacuj mogućnost za privlačenje pažnje pripadnica drugog spola. To je Sveto pismo. Vrijedi i za Valentinovo. U vezi ste? Pa, što - niste mrtvi! Ne daj Bože da vas vaša djevojka ili kakva njezina prijateljica vidi kako skrivajući se hodate s ružom po gradu, paranoični ženski um će donijeti samo jedan, jedini i, sa stanovišta ženske psihe, neoborivi zaključak - sramite je se. Ili pak još gore, želite prikriti svoju vezu u onoj "tipično muškoj" nadi da ćete ipak uhvatiti priliku da negdje "povalite nešto na brzaka" i "sa strane". E, dragi moji, tu ste si u startu oduzeli svaku šansu za isto. Naime, ako vas kakva koka i vidi da skrivate ružu ispod kaputa, sve joj je već jasno: vi ste papak koji pokušava sakriti da je u vezi. Ako joj i pristupite, to je zato "da ga malo umočite". Jasno da ne namjeravate s njom razglabat o izvješćima "Spirita" s Marsa, ali, pravi jebač to nikad ne daje do znanja. Naprotiv, taština je najvrednija karta u špilu iole ozbiljnog jebača. Jer, svi mi znamo da je ženska taština ono što pokreće svijet, pa čak i kada su one night stand avanture u pitanju - seks je zapravo samo dekor za priliku da ih bar tu jednu noć netko tretira kao kraljice ili pak da "bude pažljiv" - ima li dubljeg i iskrenijeg sna koji svaka žena želi ostvariti.

Rješenje je jednostavno - kada dođe Valentinovo i iduće godine, zaboravite macho spike  i odmah se u jutarnjim satima uputite u grad. Vaš cilj je ruža ili buket cvijeća i vaša misija može početi. Ružu u ruku i pravac - "špica". Ovu priliku možete ujedno iskoristiti da se nađete na kavi s kakvim frendom, što znači da možete spojiti neugodno s nekorisnim: kupovanje cvećke i mlaćenje prazne slame za šankom. Usput ćete zajednički promovirati lik i djelo "pažljivog muškarca" koji se "ne boji pokazati osjećaje". Nakon toga, otkrit ćete kako vas proždiru pohotni pogledi pripadnica suprotnog spola. Vidjet ćete te snene i zanesene poglede i gotovo da ćete moći čuti kako jedna drugoj došaptavaju: "Ma, vidi ga - baš je pažljiv, sigurno je i dobar k'o kruh. E, što mene uvijek zapadnu neki papci i luzeri? Onaj moj sigurno se neće sjetit ni da je Valentinovo, a kamo li kakav cvijet kupit. Ma stoka. Eh ... da mi je jedan ovakav ... Ma baš je sladak, ufff - što bi ga potrošila tu na sred Trga, pa makar mi je to bilo zadnje u životu ...".

I tako, dok se njima roje kojekakve misli i dok im rastu zazubice gledajući baš vas dragi moji budući jebači, vaše šanse da "povalite nešto sa strane" rastu tempom kojim se ne mogu pohvaliti niti zvijezde finala "Story Super Nove", a kamo li vaši macho prijatelji dok truse Ožujsko uz izjave tipa "al bi se mala iznenadila da joj ja nešto pokažem" i "rasturio bi je k'o beba zvečku". Čak i ako vam se ne posreći isti dan, budite sigurni da vaš trud nije bio uzaludan. Naime, žene imaju nevjerojatnu vještinu da takve situacije pamte, pohranjuju u svoje (samo naizgled) male glavice i sortiraju takve prizore u skladu sa njihovom sladunjavošću u toj mjeri da bi se projektanti Microsoftovih i Oraclovih baza podataka trebali posramiti i zamijeniti svoje proučavanje matematičkih algoritama za sortiranje i pohranjivanje podataka sa proučavanjem ženskog uma. Naravno, to znači samo jedno - slijedeći put kada vas ove tajne obožavateljice vide u nekoj zgodnoj prilici, plazit će po vama, a da vi nećete niti znati da je sve počelo laganim prešetavanjem s ružom u ruci za Valentinovo.

Prolazite kroz još jedan period "suše"? Nema veze, upravo ste, nadam se, shvatili da je hodanje s ružom u rukama za Valentinovo vjerojatno vaš najbolji način da osigurate svijetlu jebačku budućnost. U vašem slučaju investicija od 20-ak kuna u ružu je vjerojatno najbolji potez koji ste mogli povući. Pa makar ruža na kraju završi u kontejneru ispred vaše zgrade. Konačno, ima li boljeg načina da svoju bivšu još jednom natjerate na ispade bijesa - budite sigurni da će vas bar jedna njezina prijateljica zamijetiti dok se tako promovirate i da će, osim što će  postati jedna od vaših najgorljivijih obožavateljica, tu vijest prenijeti na pravu adresu. A ima li gore stvari za jednu ženu nego kad čuje da joj je bivši sretno zaljubljen, a još k tome da njezine frendice misle kako je on "guba" ili ne daj bože "sladak"?