ANIMACIJA KOJA OSVAJA: Što kada se smrt jednog dana zaljubi u život

A.B.

11. srpnja 2016.

ANIMACIJA KOJA OSVAJA: Što kada se smrt jednog dana zaljubi u život

Kratki animirani film diplomski je rad nizozemske animatorice Marshe Onderstijn u ručnoj animaciji i uz glazbu Ramona de Wildea koji je do sad bio prikazivan na brojnim festivalima animiranog filma, a uvršten je i u selekciju nizozemskih kratkih filmova EYE film.

Originalnog naslova „The Life of Death“ priča govori o smrti koja se jednoga dana zaljubila u život, a što je animatoricu 2012. godine kad je diplomirala potaknulo da se uhvati upravo ove teme objasnila je sama.

„Nikada nisam gledala smrt kao nešto mračno i zlo, i htjela sam istražiti to dalje. Tako je smrt postala protagonistom priče. Htjela sam stvoriti lik s kojim se publika može poistovjetiti, simpatizirati s njim. Kako bi bilo biti smrt? Da je tvoj posao skončavati živote i ostati uvijek sam. Što kada bi smrt bila stvorenje s mislima i osjećajima? Što ako bi se smrt zaljubila u život“, pitanja su koja je sebi postavljala animatorica kreirajući ovaj kratki animirani film koji je brzo osvojio publiku.

„Život i smrt su teme s kojima se svatko u jednom trenutku svojeg života mora suočiti, a promatrati smrt iz ove perspektive može razbiti strah i pružiti utjehu“, rekla je Marshe Onderstijn o uspjehu svojeg diplomskog rada.

„Diplomski rad ujedno je za animatora i prva preporuka i od početka sam željela da to bude nešto posebno. Zato sam odabrala tu veliku temu - život i smrt. Krenula sam s istraživanjem vlastitih osjećaja o toj temi i napravila od toga malu priču“, kaže nizozemska animatorica, slobodna umjetnica koja ključem uspjeha u životu drži slobodu da slijediš svoje strasti, a što misli o smrti otkriva u svom filmu.

 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: screenshot/YouTube