Ćiro je majstor!

Ivor Car

14. ožujka 2002.

Ćiro je majstor!

Čovjek za koga se očekivalo da će preuzeti neku repku ili makar Hajduk, je sve iznenadio i postao trener Osijeka. Stari Dinamovac svoju će taktiku moći pokazati već u srijedu i to baš protiv svog najdražeg kluba-Dinama i to baš na mjestu koje ga podsjeća na plave dane-Maksimiru. Baš ćemo to vidjeti! Što će ta legenda napraviti preostaje nam da vidimo, a hoćemo.
Postojala je opcija da Ćiroki ode u Hajduk. No, čini se da tu nije bilo previše zaintersiranih.
Očekivalo se da će Ćiro preuzeti reprezentaciju Bosne i Hercegovine, ali nakon nekih odgovora na pitanje ide li u Bosnu, tipa: "Ma sine ja sam ti sad došao iz Iraka, pa da opet idem u Irak"; postalo je jasno da tamo ne ide. On je za cijelu priču optužio neke političke krugove u Sarajevu, koji njega ne žele u Bosni.
Onda se govorilo da će ići u Izrael. Već se šuškalo o novcu, zadatku i ostalim stvarima vezanim uz nogometne transfere. No, Ćiro ne ode ni tamo.
Potom se spominjala repka Ukrajine i Dinamo i neki već počeše sumnjati kako je 66-godišnji vatreni odtrenirao svoje.
I odjednom evo njega u Osijeku.
Teško je vjerovati da je povod ovoj nogometnoj senzaciji subotnji poraz Osijeka od Zagreba s rezultatom 1:6. Vjerojatno su se pregovori odvijali već prije, daleko od očiju javnosti, a katastrofalna igra Osijeka bila je samo povod kojim se na lagan način Lokici (sada već bivšem treneru Osijeka) reklo kako više nije poželjan u Gradskom vrtu.
Na osnovu dosadašnjih saznanja Ćiro će se doći u Osijek zahvaljujući osiječkom gradonačelniku Kramariću, koji ga je osobno zamolio da preuzme klub.
U izjavama povodom svog novog radnoga mjesta Ćiro je bio pomalo škrt, pa nas nije ni malo nasmijao. Bio je strogo poslovan. No nema veze, siguran sam da ćemo vrlo skoro čuti neke njegove nove i smiješne izjave.
Na žalost Miroslav Blažević-Ćiro ovaj put se neće boriti za vrh tabele, već će probati izvući Osijek od ispadanja u drugu ligu.