"Da Vincijev kod" i u Booksi među najprodavanijim

Ivor Car

30. siječnja 2006.

"Da Vincijev kod" i u Booksi među najprodavanijim

Još jedan sadržajni mjesec pripremila je zagrebačka Booksa svojoj vjernoj publici, usput ne propuštajući priliku spomenuti da su upravo preživjeli inventuru pri čemu su shvatili da je Brownov "Da Vincijev kod" bila među deset najprodavanijih knjiga i u njihovoj butigi. Kako tu spoznaju komentiraju cure iz Bookse i što će se tamo događati u prvoj polovici veljače saznajte klikom na

Neki se vesele zbog obavljenih jeftinih shoppinga, a neki zbog zavrsenih inventura. Mi od shoppinga ne vidjesmo ni s, ali smo zato inventuru dozivjeli u potpunosti. Prije no sto vam ponudimo nas ovomjesecni klupski program (barem njegov prvi dio), zelimo vam usput spomenuti jednu bolnu cinjenicu. U top deset najprodavanijih knjiga u nasoj knjizari nasao se i Da Vincijev kod, sto govori da ste podlegli utjecaju medija i potrosackom mentalitetu, sto pak nikako nije dobro. Ubuduce molimo da vise paznje posvecujete nasim preporukama jer, kao sto vec jednom rekosmo, mi smo ovdje s misijom i vizijom. Da Vincijev kod oprostit cemo svima koji su ove godine procitali npr. Pricu koja slijedi Ceesa Nootebooma, To malo pijeska na dlanu Marinka Kosceca, Mogucnost otoka Michela Houellebecqa, Ljudi i ptice Gorana Uzunovica i Vrste prostora Georgesa Pereca. Sve ostale saljemo na popravni. A sad program:


31.1.2006. (utorak) u 20 h
Otvorenje konceptualne izlozbe "R.E.M.-ek djelo" Marija Belamarica

Povodom prve godisnjice njihovog zagrebackog koncerta na ovom pomalo neuobicajenom otvorenju pomalo neuobicajene izlozbe fotografija Marija Belamarica prisjecamo se veselih sat i cetrdeset minuta svima nam znanih hitova. Koncept izlozbe ukljucuje fotografije, veliki intervju koji je Michael dao Vijencu, projekcije spotova i koncerata te pokoju relikviju.


9.2.2006. (cetvrtak) u 20 h
Nastupnica - koncert

Kao sto u Japanu postoje karaoke, tako u Booksi postoji Nastupnica. Nastupnica ukljucuje sve: pjesmu, ples, recitacije, citanja, pricanje viceva, modne revije, stendapkomedi i sve cime mozete razveseliti svekoliko mnostvo u klubu. Priustite si svojih 15 minuta slave. Ovaj ingeniozni program otvaramo s Nevenom Duzevicem koji ce promovirati svoje uglazbljene klasike hrvatskoga pjesnistva, prvenstveno Tina Ujevica. Radi se, dakle, o kantautoru i koncertu.  


14.2.2006. (utorak) u 20 h
Promocija 17. broja casopisa Libra Libera

S cjelokupnim urednistvom, brojnim poklonicima i gdjekojim padobrancem u 20 sati zapocinjemo obiljezavanje izlaska 17. broja casopisa Libra Libera, prema sljedecem rasporedu:  Najprije postajete zvijezda noci igrajuci Mortal Kombat uz live projekciju i klicanje gomile, nakon toga slusate najljepse ljubavne stihove domaceg rocka Momaka iz grada, potom plesete uz DJ Kripla i na kraju se ogrebete za svoj besplatni primjerak Libre Libere.


16.2.2006. (cetvrtak) u 20 h
Premijerno izvodjenje teksta knjige Jezeva kucica (za Hrvate) by Ivica Jaksic - Puko

Kazalisna druzina Zlija Mece u Booksi izvodi predpraizvedbu teksta "Jezeva kucica (za Hrvate)" autora Ivice Jaksica- Puke. Radi se o svima poznatom tekstu Branka Copica kojeg je gorespomenuti autor prilagodio za hrvatsku upotrebu, odnosno uporabu. Tko su Lija, Medo, Vuk i Divlja svinja u hrvatskoj varijanti i koliko im je stalo do vlastitog doma otkrijte na ovoj ekskluzivnoj promo-predstavi, nakon koje slijedi i mala rasprava o velikim stvarima - skolskoj lektiri, prijevodima, prepjevima i dubljem kontekstu ovog, slozit cete se, velikog teksta. 


3., 10. i 17.2.2006. (petak, petak, petak) u 19 h
Pub kviz

Pub kviz je kviz koji se igra po pubovima mahom engleske provenijencije. Tu smo pronasli odlicnu trzisnu nisu na kojoj ponovno necemo zaraditi nista. Ali vi biste mogli. Dovedite dvoje-troje najboljih prijatelja (koji su vam i inace djoker prijatelji), oboruzajte se enciklopedijskim znanjem, papirom i olovkom i poodgovarajte na sijaset pitanje. Primjerice, sto je to 'sijaset'? Svakog petka u 19 h.

Vec tradicionalni 5 o'clock tea music with Milford goes on. Prve srijede u 5 doznajemo sve o flauti, a sto nam dalje slijedi ... otkrijte sljedece srijede, ponovno u 5.

Na shledanou.