Književni internet časopis B.O.R.G.

Božidar Alajbegović

14. srpnja 2005.

Književni internet časopis B.O.R.G.

S blogovima vas na ovom mjestu, po nekima, prečesto gnjavimo. Međutim, ovo što ćemo vam predstaviti, po mom skromnom mišljenju, svakako zaslužuje pažnju. Naime, blogeri vični proznom književnom stvaranju, nakon što su se nedavno javnim čitanjem predstavili u Booksi, pokrenuli su svoj časopis, a u njemu je već objavljeno desetak proznih uradaka

B.O.R.G. ilitiga blogerska organizacija raspisanih građana udruga je koju su osnovali blogeri vični književnom stvaranju.

Udruga za sada okuplja 50-tak članova koji svi odreda imaju blogove na kojima objavljuju svoje prozne kratkometražne uratke. Nedavno su u dva navrata održali javna čitanja u svima nam dragoj Booksi, a imaju i svoj internet sajt na adresi http://borg.cromma.com.

Na toj web stranici osim foruma na kojemu se vodi već nekoliko vrlo dinamičnih rasprava (a sve vezano uz književnost i literarno stvaranje te pokušaj proboja na književnoj sceni) BORG-ovci su pokrenuli i svoj književni internet časopis. Zasad je objavljen prvi broj (svibanj 2005.) koji obuhvaća 11 kratkih priča 11 blogera. Zamišljeno je da novi brojevi izlaze svaka dva mjeseca, te da svaki novi broj uređuje drugi član BORG-a.

Inače, koncepcija je časopisa takva da urednik redovito cijeli mjesec iščitava blogove članova BORG-a, te po svom ukusu izabire 10-ak priča koje smatra najzanimljivijima te se one potom objavljuju u internet časopisu udruge.

Lupiga vas poziva da nagrnete na čitanje kratkih priča BORG-ovaca objavljenih u njihovom časopisu jer smo mišljenja da pojedini od njih svojim spisateljskim darom svakako zaslužuju što skorije ukoričenje koje bi domaću književnu scenu oplahnulo dobrodošlim osvježenjem.

Prvi broj časopisa dostupan je na ovom linku.