DRAMATIČNI TRAILER NOVINA: Pogledajte kakva nas serija očekuje na jesen

H.Š.

13. srpnja 2016.

DRAMATIČNI TRAILER NOVINA: Pogledajte kakva nas serija očekuje na jesen

Na HRT-u bi se ove jeseni trebala početi prikazivati televizijska serija Novine, koja, prema najavama, progovara o časnom novinarstvu koje se našlo u krizi i njegovom odnosu prema politici i krupnom kapitalu. Uoči prikazivanja na Pula Film Festivalu, u eter je pušten dramatični trailer u trajanju od 1:40 minuta, a koji obećava da se radi o vrlo zanimljivom uratku. Iz nešto manje od dvije minute jasno se vidi da autori serije nisu pretjerivali kada su je najavljivali kao ponešto mračniju i pesimističniju od popularnog Newsrooma. 

„Mislim da budućnost novinarstva nije baš svijetla i ova serija je nekako moj pogled na tu budućnost novinarstva“, rekao je, najavljujući seriju, scenarist Novina, Ivica Đikić, napominjući da situacije nije kopirao iz stvarnosti, ali su unatoč tome one uistinu uvjerljive. Redatelj Novina, Dalibor Matanić je pak u medijima isticao da će serija po emitiranju podignuti veliku buru.

Serija prati odnose u redakciju utjecajnog dnevnog lista u čije vlasništvo ulazi tajkun povezan s visokom politikom. Pripremana je gotovo tri godine, a snimljeno je ukupno dvanaest epizoda. U seriji se pojavljuje preko 80 glumaca, a među njima su i neka vrlo zvučna imena poput Branke Katić, Zijada Gračića, Olge Pakalović, Trpimira Jukića, Alena Liverića... Ukoliko se prva sezona pokaže zanimljivom, što je sudeći prema traileru, gotovo sigurno, ići će se u realizaciju još dvije sezone. Druga je, kažu u Novinama, već skicirana, dok treća dobiva grube obrise. 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: screenshot/YouTube