BRIAN MAY: Poslušajte još jednu sjajnu pjesmu "Valentina Boškovića"

A.B.

3. rujna 2019.

BRIAN MAY: Poslušajte još jednu sjajnu pjesmu "Valentina Boškovića"

Valentino Bošković, originalni bend još originalnijeg imena, iza kojeg stoje splitski glazbenici bračkih korijena, Branko Dragičević i Josip Radić, imaju novi singl. Posvetili su ga legendarnom gitaristu grupe Queen, ili kako bi to oni rekli „gitaristu Kvinota“, danas 72-godišnjem Brianu Mayu

Iako bend postoji već šest godina za Valentina Boškovića, astronauta s Brača koji je još 1646. godine raketom na maslinovo ulje s Vidove gore pobjegao u svemir i sakrio se iza zvijezde Sirius, šira javnost je čula kada je bend u suradnji s TBF-om izbacio, sad već kultnu pjesmu, „Adio, Trafikonte“. Dragičević i Radić u šali će reći da je jezik na kojem pjevaju onakav kakav se govorio na Braću sredinom 17. stoljeća, odnosno u vrijeme kada se brački astronaut lansirao u svemir.

"U pismi smo spomenili i bend Rolo tako da ne tribam vodit Karlota i Mišu na večeru koju smo in obećali", sve je što su trbuhozborili iz Valentina Boškovića o novoj pjesmi. Kažu i kako se brački astronaut Valentino Bošković ekskluzivno javio s „Marsota“ i otkrio dugo čuvanu tajnu o glazbenim početcima gitarista „Briana Mayota“. Navodno je Valentino kontaktirao „Mayota“ i tražio ga da odsvira solo dionicu u pjesmi, ali je ovome turneja „Kvinota“ bila važnija, a, dodaju, i žena mu ne voli kad se dopisuje preko e-maila.

Evo kako to zvuči ...

 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: screenshot/YouTube