Foto kutak: Lupiga na zagrebačkom finalu svjetske serije u odbojci na pijesku

Rega & Ivor-Car

13. lipnja 2005.

Foto kutak: Lupiga na zagrebačkom finalu svjetske serije u odbojci na pijesku

Finale svjetske serije u odbojci na pijesku koje se jučer na zagrebačkom Jarunu odigralo pred prepunim tribinama, obilježila je odlična odbojka, ali i atraktivne španjolske plesačice. Kako je ovdje riječ o foto kutku, jasno je da ćemo se u njemu sjetiti i Španjolki, a još je jasnije da će otvaranje ove novice trajati. Budite sigurni da ovu akciju ne preporučamo nervoznim posjetiteljima, a za učitavanja možete i na kavu
Budući su svi strpljivi Lupeži dočekali otvaranje ove najteže novice u povijesti Lupige i školskog primjera kako se web (dolje webmaster!) ne radi, pređimo na fotografije i koji komentarčić, naravno, ukoliko vam je kompjuter ovo preživio ...



Gledalište je finalnog dana Swatch World Tour Vip Open turnira (8.-12. lipanj) na zagrebačkom Jarunu bilo prepuno. Mnogi su u želji da vide dvoboj Marcio/Fabio - Reckermann/Dieckmann, ostali ispred ulaza, a atmosfera je bila vatrena.

 


Brazilski par Marcio Araujo i Fabio de Jesus Magalhaes, koji na cijelome turniru nisu izgubili niti set, ponekad su sucu imali što za reći. I ovu su utakmicu dobili s 2:0 (21:17, 21:17).

 


Dobar dio gledatelja došao je zbog egzotičnih španjolskih plesačica, koje su povremeno bile češće snimane od samih odbojkaša.

 


A ova fotografija će vam reći i zašto je to tako.

 


Svaki time out značio je i izlazak Španjolki na pijesak, te dizanje tribina na noge.

 


Njemački blok u nedjelju je prerijetko funkcionirao, za razliku od brazilskog. Prema vlastitim riječima, igrali su dobro, ali ne toliko da bi pobijedili Brazilce.

 


Nijemci za vrijeme okrepe uz veliku podršku gledateljstva. Na kraju su bili sretni što su čak dva puta u Zagrebu pobijedili aktualne svjetske i olimpijske prvake.

 


Možda i najatraktivnija plesačica s Kanarskih otoka, koja voli fotoaparat.

 


Brazilac Marcio uhvaćen u izvrsnom primanju, nakon osam finala, ovo mu je prvo zlato.

 


Fabio je izabran za najboljeg igrača turnira, nakon čega je, uz tuženje na prohladno vrijeme, obećao da dogodine opet dolazi u Zagreb.

 


A što opet reći o plesačicama. Tu su tek zbog onih koji baš i ne vole odbojku.

 


Kao i na svakom iole važnije događanju u Zagrebu, Milan Bandić bio je i na finalnoj utakmici. No, nije govorio.

 


Ovo je tu samo kako bi dokazali da znamo snimiti i dobre sportske fotografije. Inače, pretposljednji poen.

 


Još jedan dokaz koji potvrđuje novinske naslove - "egzotične plesačice"

 


Nagradni fond turnira bio je golemih 200.000 američkih dolara, pa ni ne čudi što se na Jarunu ove godine našla odbojkaška krema, među kojima i aktualni svjetski i olimpijski pobjednici, u Zagrebu trećeplasirani Ricardo i Emanuel

 


S 32.000 zelembaća u džepu pjevajući, na čelu odbojkaške karavane, Marcio i Fabio polijeću na novi turnir, ovaj put u njemačkom Berlinu.

 


Oproštajni ples španjolskih djevojaka, koje su sastavni dio odbojkaške karavane.

 


Druga, možda najatraktivnija plesačica, koju voli fotoaparat ...

 























































Iako je po mnogima upravo ova djevojka najatraktivnija.

 


A sve su to snimali brojni fotografi, pred kraj poredani u špalir.

 


Na kraju na jarbolima dvije brazilske i jedna njemačka zastava, uz dužno poštovanje brazilskoj himni.

 


Finalu je prisustvovala i Janica Kostelić, iako je prije samo nekoliko dana prošla tešku operaciju. Vesela, kao i uvijek, uz pomoć štaka, stala je na pijesak i razmijenila dres sa svjetskim i olimpijskim prvakom u odbojci na pijesku, Brazilcem Ricardom (Janica Ricardu dres koji je nosila na Svjetskom prvenstvu u Santa Caterini).

 


Dojam je pojačalo i postrojavanje svih sudaca, redom s velikim sunčanim naočalama, koji su dijelili pravdu na zagrebačkom turniru.

 


A odoše i plesačice, što ćemo sad?