Nakon Janet potražnja za piercingom "gruda" dosegla svoj vrhunac

Ivor Car

12. veljače 2004.

Nakon Janet potražnja za piercingom "gruda" dosegla svoj vrhunac

Sigurno ste primijetili kako nismo spominjali "nezgodu" s ovogodišnjeg Super Bowla, kada je Janet Jackson, sestri mnogo poznatijeg Michaela, ispala grud. No, sada moramo, jer taj događaj je, vjerovali ili ne, promijenio stanje na tržištu. Kakvom tržištu, pitate se. Pa na tržištu piercinga gruda, a kakvom drugom? Pogledali smo kako to rade dvije mlade djevojke

Vjerujem kako nema osobe među vama koja nije vidjela osmišljenu nezgodu Janet Jackson kojoj je mali Justin Timberlake na zajedničkom nastupu u sklopu Super Bowla, poderao odjeću zbog čega je pred oči stotine milijuna gledatelja iskočila povelika Janetina grud. Je'l da, da nema nitko? Jer tko nije vidio uživo, vidio je u silnim reprizama, a osim toga i dan danas su "Janet" i "dojka" među najtraženijim pojmovima na svim svjetskim web tražilicama.

Dakle, nakon što smo utvrdili kako ste svi vidjeli opisani događaj, pretpostavljam i da ste vidjeli nakit kojim je ukrašena Janetina grud. To je, šatro, neko sunce koje se u znalačkim krugovima sigurno nekako zove, ali ja neću trošiti vrijeme kako bih se produhovio saznavši ime nakita takvog oblika. Ono što vam hoću reći je da je potražnja za piercingom gruda dosegla svoj vrhunac.

Primjerice, raspolažemo podacima iz nedaleke nam Njemačke (nek' udari pjesma - m.d.) u kojoj je potražnja za piercingom proteklih dana porasla za nevjerojatnih 500%, dakle nije se udvostručila, već upeterostručila. Službenica jednog salona za takvu vrstu ukrašavanja ljudskog tijela u Leipzigu, rekla je kamerama jedne njemačke TV kuće, kako su prije događaja sa Super Bowla tjedno imali jedan do dva takva zahvata, a sada pacijenti (dvoznačan pojam op. a.) po piercing gruda sa takvim ukrasom dolaze i nekoliko puta dnevno. Mušterije su uglavnom djevojke i mladići u dvadesetim godinama života, a zahvaljujući onim istim kamerama imali smo priliku vidjeti cijeli proces, od normalnog gruda do gruda a la Janet Jackson.

Osjetili smo iskustvo dvije djevojke. Jedna od njih, imenom Jelena, a prezimenom Sladojević, je tek ovih dana došla na tu ideju. Bilo ju je strah, ali "upicanjena" do maksimuma ipak se pojavila ispred kamera. U trenutak bušenja bradavice malo je problijedjela, ali sve je prošlo u savršenom redu i po svoj ukras može doći već za nekoliko dana, nakon što malo pronosa medicinku.

Juliane, druga djevojka, na ideju je došla prije Jelene, pa smo pratili "instaliranje" njenog ukrasa. Tren posla, medicinka je izvađena, što je kod Juliane izazvalo nevjerojatno olakšanje praćeno smijehom i vrlo glasnim uzdasima. Potom je stavljeno "sunce" i također "upicanjena maksimale", sva sretna Juliane je požurila svoj piercing pokazati dečku. Obje su željele sličan ukras kakav ima Janet.

Kažu kako se na na ljestvici od 1 do 10, ova bol kod žena može ocijeniti ocjenama od 4 do 7, dok muškarce boli malo više, od šestice, pa do čiste desetke.

I tako su Janet i njen grud uspjeli promijeniti grud tko zna koliko djevojaka, te ih skupa s njihovim dečkima/djevojkama trgnuti iz monotonije.