Susret stilova, buraz + nagradna igra, buraz

miro@lupiga.com

12. svibnja 2004.

Susret stilova, buraz + nagradna igra, buraz

"Meeting of styles", međunarodni hip-hop koji se već nekoliko godina održava u većim gradovima Europe i SAD-a, a prošle godine održao se po prvi put i u Zagrebu, na igralištu osnovne škole na Ferenščici. Ovoga vikenda održat će se po drugi put uz gomilu hip-hop nastupa, DJ-a i crtanja grafita. Najbrže dvoje Lupeža nagrađujemo besplatnim kartama

Prošle godine je zagrebački kvart Ferenščica bio jedan od svjetskih hip-hop centara. Razlog tome je festival "Meeting of styles" što je međunarodno događanje koje se svake godine odvija u nekim većim europskim gradovima (Pariz, Madrid, Wiesbaden, Innsbruck, ...), kao i preko bare, u Sjedinjenim Američkim Državama (New York i Philadelphia). Zagrebački "Meeting of styles" prošao je vrlo zapaženo (zapazila ga je i Lupiga), stoga ne čudi da se ponavlja i ove godine.

Kako kažu organizatori festivala (to su oni u hip-hop spotovima okruženi zgodnim maloljetnicama i skupim automobilima) njihova vizija je da Festival postane tradicionalan i prepoznatljiv urbano-kulturni događaj našeg grada i cijele regije. Muving počinje u petak 14. 05. 2004., daklem prekosutra.

Glavni event će se održati na zapadnom novozagrebačkom rotoru, koji je prošle godine legaliziran za ocrtavanje grafita. To je vrlo atraktivan prostor, zbog lake dostupnosti za posjetitelje samog događaja, te je zbog prolaska tramvaja stalna grafiti galerija koju svakodnevno "posjećuje" velik dio stanovnika Zagreba i njegovih posjetitelja. Nakon što odgledate grafite u jurećoj četrnaestici (Mihaljevac

Oli Doboli i naš Ivor-Car

– Zapruđe), naša je preporuka da se "skinete" na Savskom mostu kraj studentskog doma te se laganom šetnjom uputite prema klubu Aquarius, gdje će nastupati mnoštvo momaka u širokim hlačama s maramama na glavi. Izdvajamo DJ-a Phat Phillieja, Bizzu iz Bolesne Braće (iako mu je baka u bolnici ..), Carlita, Oli Dobollija i Chilla, a nastupit će Nered i General Woo te grupe Doppler Efekt, Connect i Frenki, kompanjon Ede Maajke, kojem album prvijenac samo što nije izašao.

Djelo Aorte, dizajnera Bookve

Kada se sutradan otrijeznite i iskobeljate iz naručja obožavateljica, u subotu se lijepo obucite te krenite opet na prostor novozagrebačkog rotora, gdje će nastupati toliko dobre ekipe da nema svrhe da vam ih nabrajamo sve. Ili ima? Uglavnom tamo će od gostiju iz inozemstva biti talijanski majstori 3D stila Soda, Made, Yama i Peeta i to sve nakon gostovanja po Sjedinjenim Državama i Meksiku. Iz Pariza su to eksponirani novovalni umjetnici, ujedno i writerski veterani Honet i Stak, dok iz Njemačke ove sezone dolaze legendarni Bomber i Can 2. Uz njih imamo goste iz susjednih zemalja, iz Srbije nam dolaze crtači Sektor, koji je ujedno i perspektivni mladi dizajner i ilustrator, te Angel, inače grafički ure

Frenki oliti Lack

dnik beogradskog izdanja hrvatskog magazina "Gloria". Iz Bosne i Hercegovine dolaze Nemo i Score iz Sarajeva, jedni od začetnika tamošnje scene, te Lack i Aorta iz Tuzle, Lackov alter ego je Frenki, a on je inače i izuzetan rapper koji na svim nastupima prati Edu Maajku. Aorta je ilustrator koji radi njihovu robnu marku Bookva, a obojica su organizatori tuzlanskih hip hop festivala. Ostali gosti stižu iz Osijeka, Slavonskog Broda, Splita i Rijeke. Iz Zagreba su ovaj put objedinjeni gotovo svi kvalitetni crtači, i oni koji polaze od slovnog stila kao osnove i oni koji su posvećeniji ilustraciji, kompoziciji i koloritu.

After Party održat će se u klubu Arion u subotu, 15. 05. 2004. s početkom  u 22 sata, na kojem će također prisutne zabavljati gore navedena skupina DJ-a. Isto tako za one koji žele ići na rotor, to je besplatno, pa možete svi, a oni koji bi željeli posjetiti Aquarius, neka se jave na e-mail adresu miro@lupiga.com, s naslovom "za nagradnu igru" da ne bi bili kakvi virusi ili crvi. Prvo dvoje sretnika koje mi se jave imaju besplatan upad.