Izložba podvodnih fotografija

Božidar Alajbegović

2. ožujka 2005.

Izložba podvodnih fotografija

U popularnoj knjižari "Tamaris" (Zagreb, Trg bana Jelačića 3) od 03.03. u 20 h, pa sve do 20.03.2005. bit će otvorena vrlo zanimljiva izložba podvodnih fotografija autorstvo kojih potpisuje Marjan Radović. U nastavku vam osim biografije autora donosimo i par, po našem skromnom, ali i nepogrješivom sudu, izvrsnih fotografija iz fundusa izložbe na koju vas svesrdno pozivamo

Marjan Radović, diplomirani je inženjer geodezije rođen u Zagrebu. Ronjenjem se bavi od 1998. godine, a podvodnom fotografijom od 2000. godine. Ronilački instruktor po asocijaciji SSI. Fotografije su mu uglavnom izlagane po Internet sajtovima, zajedničkim izložbama, u nekim časopisima na natječajima i u različitim katalozima ronilačke opreme, te su naišle na pozitivne kritike, kao što je primjerice prvo mjesto u časopisu "Extrem".




Podvodni motivi
odabrani su uglavnom iz Jadrana, a najviše radova autor je napravio oko otoka Cresa. Od opreme za snimanje Marjan Radović koristi Olympus C8080 s podvodnim kućištem PT-023, video DV kameru CANON MV750i s Ikelite podvodnim kućištem, te Dragorlux podvodnu rasvjetu VIDEO LIGHT.