Jarunski ronioci izvukli okićenu jelku iz jezera

Mladen Barbarić

29. prosinca 2006.

Jarunski ronioci izvukli okićenu jelku iz jezera

Nitko vam na Lupigi još nije čestitao Božić, Bajram ili Godinu Novu, pa neću ni ja. Ipak, ne očajavajte, jer evo najbizarnije proslave Božića, koje se mogu sjetiti, a možda i najnepotrebnijeg gubitka vremena ikada. No, nisam relevantan faktor u okvirima širim od svojeg zenzemlja omeđenog zidovima sobe, pa prosudite je li ovo simpatičan čin entuzijasta ili gubitak vremena pangalaktičkih razmjera

Najme kaj, potapljači iz zagrebačkog ronilačkog kluba "Bubble Dive" odlučili su napraviti pomalo neuobičajenu proslavu Božića u kojoj nisu preuzeli onaj klasičan pristup 'jedemo i pijemo'. Zapravo jesu, ali ždralo i pilo došlo je tek nakon što su momci i djevojke navukli peraje na noge, uprtili boce s kisikom na leđa i bacili se u hladni Jarun, gdje su u ime Božića pod vodu postavili "fully equipped Xmass tree".

Dakako "Bablovci" nisu naslijepo skakali u mrzli zagrebački ocean već su se prethodno konzultirali, a s kim bi drugim nego s uvijek dragim, pomoći voljnim, sveznajućim i naprednim - Slovencima! Nakon kraćih konzultacija oko tehničke izvedbe ovog u svijetu i Sloveniji dobro poznatog, gotovo uobičajenog načina proslave Božića, potapljači s Jaruna su bor na Badnjak okitili na suhom, a zatim ga zagnjurili u plavetnilo jezera te ga interpolirali u njoj tako prirodno okruženje jezerske flore i faune.

Nakon kraće ceremonije koja se odvijala na minus deset, jelka je fotografirana, a potapljači su na neku foru uspjeli nazdraviti i čašicom šampanjca. Da ne bi zagadili Jarun koji su upravo očistili, jelku su već dan kasnije izvadili i odnijeli u prostorije kluba. "Bablovci" potapljači inače su ovu akciju zamislili kao tradicionalno okupljanje te su odlučili dogodine u ovo doba bor odlučili ritualno spaliti.

No, to nije sve. Već za sljedeći veliki, pače najveći, katolički blagdan - Uskrs, potapljači iz 'Bubble Divea' planiraju i podvodnu akciju klopanja uskršnjih jaja i šunke! Premda im ne nedostaje vodenih ideja, ljudi žabe za ovu godinu nisu osmislili nikakvu podvodnu proslavu Nove godine, što ne znači da dogodine možda neće organizirati vatromet pod Jarunom.