JURIČAN PUSTIO „TEASER“ NOVOG FILMA: „Udruženi adventski poduhvat“

Lupiga.Com

29. prosinca 2019.

JURIČAN PUSTIO „TEASER“ NOVOG FILMA: „Udruženi adventski poduhvat“

Nakon zapaženog izleta u političke vode i predsjedničke kandidature Dario Juričan vratio se onome što mu ipak najbolje ide od ruke – radu na filmu. Kao što smo već na Lupigi u nekoliko navrata pisali, aktualni Juričanov projekt je film „Kumek“, velika oda posvećena liku i djelu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića čije je ime Juričan silno želio nositi. Za „Kumek“ je ovaj redatelj u svibnju pokrenuo crowdfunding kampanju i prikupio 38.000 kuna na platformi Indiegogo, što je poprilično manje od iznosa koji je želio prikupiti. Da kampanju pokrene sada sigurni smo kako bi rezultat bio daleko bolji.

IDE „KUMEK“: Promijenio ime u Milan Bandić i snima film o Milanu Bandiću

INTERVJU – REDATELJ „GAZDE“: „Godinu dana su nas ignorirali, a onda su se jučer sjetili da bi prikazali film“

POGLEDALI SMO NOVOG „GAZDU“: Film o bolnoj hrvatskoj tranziciji

DREAM TEAM: Juričan objavio popis potencijalnih savjetnika - od Sanadera i Mamića, do Todorića i Modrića

„Za iznos od 15 milijuna kuna spremni smo ne objaviti film. Tolika je cijena slobode, koju je platio odvjetnik Marijan Hanžeković da Bandić izađe na slobodu“, poručio je Juričan na prvi dan te crowdfunding kampanje i jasno naznačio kojim će smjerom ići njegov nastup u predsjedničkoj kampanji koja u tom trenutku nije bila ni na vidiku. 

„Kumek“ je dobrim dijelom već snimljen, jer na njemu Juričan radi još od 2016. godine, a ovih je dana svjetlo dana ugledao i prvi intro video, koji je objavljen na YouTubeu. Radi se o jednominutnim kadrovima opuštenog Milana Bandića i drugih Juričanovih aktera na zagrebačkom Zrinjevcu, sve usporeno i uz adekvatnu muzičku podlogu kojom je Juričan htio naglasiti bizarnost situacije

Ovako je to opisao sam Juričan: „Milan Bandić, Uskokova redovna mušterija, u slobodno vrijeme rezač etiketa, dolazi na otvaranje 'Ljeta na Zrinjevcu' kojeg organizira kralj zagrebačkog Adventa s najvećim brojem kućica - Denis Mohenski. Veza Mohenskog i Bandića je Bandićev vozač Zdravko Krajina. Krajina se privatno druži s Mohenskim, bio mu je između ostalog i na otvaranju vile u Novigradu. U slobodno vrijeme Krajina zarađuje sa svojom tvrtkom 'Eko sajam' rentanjem štandova na glavnom zagrebačkom Trgu. Krajina je dao na sudu, prema navodima Uskoka, kao svjedok u aferi 'Agram', u kojoj je Bandić prvooptuženi, lažni iskaz. Bandiću na rukoljub dolaze i Anita i Darko Tuček, ključni svjedoci u aferi 'Bundekfest'. Darko Tuček optužio je Bandićevog pajdu Zdenka Antunovića za uzimanje mita. Bandić je godinama opstruirao Tučeke da organiziraju festival na jezeru Bundek. Sve dok 2018. nije krenuo sudski proces – afera 'Bundekfest', onda im je došao i na otvaranje festivala. Tuček renta preko svoje tvrtke 'Fest' kućice kraljevima Adventa. Tuček je također viđen kako u ljeto 2019. silazi s mitskog kata iznad bistroa Deno od Denisa Mohenskog u kojem se održavaju po Zagreb ključni sastanci. Robert Ljutić neformalni je tjelohranitelj Milana Bandića; formalno je zaposlen u Uredu gradonačelnika - Protokolu. Ljutić je prvooptuženi u aferi 'Čokolada'. Svi ostali u toj aferi već su na Županijskom sudu priznali krivnju“.

Premijera „Kumeka“ trebala bi se održati ovog proljeća, a sam Juričan navodi kako će to biti u travnju u zagrebačkom kinu Europa, koje je već mjesecima zatvoreno i pitanje je kada će se i hoće li se uopće ikada otvoriti. Nakon premijere najavljeno je da će se film staviti u javno dostupnu domenu kako bi ga svi zainteresirani mogli pogledati. 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Film Kumek/HRCIN