Kamo za vikend!?!

Elfrida MatučMahulja

26. svibnja 2006.

Kamo za vikend!?!

Ako još niste sasvim sigurni kamo biste sa sobom (i svojim jačim ili slabijim polovicama, ako ste sretnik pa i to imate), možda će vam u donošenju jedne takve odluke od životne važnosti, pomoći ova moja kratka obavijest. Naime, za ovaj vikend svesrdno preporučam destinaciju otok Krk, gdje bezbrižno možete doći na vikend uživancije

Otok Krk ovog je vikenda sav u znaku sporta, zabave i dobrih jestivih i pitkih proizvoda pa ćete recimo, u Puntu od 25. do 28. svibnja, moći uživati u krstašima u njihovom punom sjaju na 22. međunarodnoj jedriličarskoj regati "Croatia Cup" koji će jedriti u akvatoriju Kvarnerića te ispred Punta i grada Krka, a ovogodišnja je novost i atraktivna navigacijska regata oko otoka Krka.

Dok čekate ove elegantne jedrilice da se vrate u vaš vidokrug, možete posjetiti izložbu Koraljke Polaček s motivima Baške, postavljenu u prekrasnom ambijentu galerije "Toš" ili ćete pak par kilometara dalje na Dunatu pratiti "Croatia Open – prvu postaju europskog cable wakeboard toura" koja se održava 27. i 28. svibnja na "Ski liftu Krk", a natjecatelji će odmjeravati snage u atraktivnom bord sportu (vodenoj varijanti snowboarda) te u izvedbi najboljih trikova preko prepreka (kicker i slider). Dolazak na Krk su već tradicionalno najavila najbolja imena europske i svjetske cable wakeboard scene.

Kad ste svim ovim sportskim događajima nazočili, puni dojmova zaputite se u grad Krk i tamo uživajte u ponudi "Vinofesta 2006.", prošetajte starom gradskom jezgrom, uđite u galeriju "Decumanus" i otkrijte izložbu pod nazivom "Ovce" (osobno mi idu na živce jer svako jutro moram mislit da koja ne završi na šajbi automobila (ful su samoubilački nastrojene), ali ove izložene u gradskoj galeriji, vrijedi pogledati)!

Prije nego završite ovaj vikend i vratite se doma, prođite u nedjelju kroz Malinsku, sjednite na bike i krenite na "Đir po Dubašnici" jer tamo se 28. svibnja održava biciklijada. Dakle, dosađivat se ne možete ovaj vikend na Krku.

So bicikle na nosače, otok Krk vas čeka!