KONFABULATOR: Vlada premijeru Milanoviću nabavlja novu skijašku opremu, kako mu se ne bi dogodio „slučaj Angele Merkel“

Ante Radić

8. siječnja 2014.

KONFABULATOR: Vlada premijeru Milanoviću nabavlja novu skijašku opremu, kako mu se ne bi dogodio „slučaj Angele Merkel“

Nakon što je svijet obišla vijest o šokantnoj ozljedi njemačke kancelarke Angele Merkel, koja je pala tijekom skijaškog trčanja koristeći skije stare čak 20 godina, brojni europski državnici uoči odlaska na skijanje odlučili su provjeriti ispravnost vlastite skijaške opreme. Kako se sličan incident ne bi dogodio i hrvatskom premijeru Zoranu Milanoviću, doznajemo iz dobro upućenih izvora, hrvatska Vlada sutra će na redovnoj sjednici, po hitnom postupku, poduzeti sve potrebne mjere da se predsjedniku Vlade osigura „pristojna skijaška oprema“. „Par tisuća eura uistinu nije vrijedno nikakvog rizika", rekao nam je izvor blizak Vladi.

Tijekom skijanja u švicarskim Alpama njemačka kancelarka Angela Merkel nedavno je pala, a iako isprva nije shvatila da je teško ozlijeđena, kasnije će se utvrditi da je zadobila djelomičnu frakturu lijeve zdjelične kosti. Zbog ove ozljede Merkel će u naredna tri tjedna morati mirovati, kretati se na štakama i samim time neće raditi u punom obimu. Prema pisanju njemačkog tiska za pad su krive kancelarkine skije, koje su starije od 20 godina. Također, navodi se da su je mediji već ranije upozoravali na starost skija upućujući štedljivu Njemicu da nabavi novu opremu. No, ona ih nije poslušala.

Angela Merkel
"Ne možemo ovakvo nešto dopustiti", odlučni su u Vladi (FOTO: newsbeast.gr)

Jednaku upornost navodno pokazuje i njen hrvatski kolega, Zoran Milanović, koji uskoro planira otići na skijanje na još uvijek nepoznatu destinaciju, a tvrdi da je njegova skijaška oprema sasvim u redu i da je nedavno kupljena. Zabrinuti za njegovo zdravlje i reperkusije koje bi mogla prouzročiti eventualna premijerova ozljeda, u hrvatskoj su Vladi, doznaje ekipa Konfabulatora, odlučili hitno reagirati. O toj temi govorit će se već na sutrašnjoj sjednici Vlade, a članovi Vlade spremni su donijeti akt kojom bi se premijeru iz državnog budžeta osigurale barem nove skije, pancerice i štapovi.

„Radi se o zbilja minornom izdatku, kojim se mogu spriječiti teške posljedice. Par tisuća eura uistinu nije vrijedno nikakvog rizika, pogovoto rizika da se premijer ozljedi i da u ovom trenutku ne bude u stanju raditi nekoliko tjedana. To bi nas dotuklo! Ako se Merkel može kockati sa starim skijama, mi si to ne možemo dopustiti“, izjavio je ekipi Konfabulatora izvor blizak Vladi. Navodno je ministar financija Slavko Linić već uspio u budžetu iznaći sredstva za kupnju opreme, ali inzistira da se ona kupi u Hrvatskoj, kako država ne bi bila oštećena za PDV. Ministar zdravlja Rajko Ostojić na sjednici će zauzeti stav da se radi o korektnom ulaganju, jer u ovim trenucima štednje Hrvatska si ne smije dopustiti da zbog starosti premijerove skijaške opreme dođe do neke ozljede, s obzirom da znamo koliko je skupo liječenje u inozemstvu, pogotovo u državama poput Švicarske i Austrije.

Zoran Milanović
Milanović i dalje tvrdi kako su njegove skije sasvim dobre (FOTO: Lupiga.Com)

Ministar znanosti obrazovanja i sporta Željko Jovanović osigurat će skijaški stručan kadar iz ministarstva koji će pronaći adekvatnu opremu, dok je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić obećao kako će stručnjaci iz MUP-a provjeriti ispravnost kupljene opreme, prije nego se premijer otisne na skijanje. Iako postoje određena trvenja na relaciji HNS – SDP, ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, doznajemo, nema ništa protiv da se Milanoviću osigura potpuno nova kvalitetna oprema, jedino pod uvjetom da njena cijena ne prelazi iznos od 5.000 eura. Mišljenja je da bi takve mjere Vlada trebala primijeniti i na sve ostale dužnosnike koji uživaju u ovom snježnom sportu, poglavito one iz HNS-a.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: lodgeatsnowypoint.com