Lijepa li si...

Navar Glibotić

28. rujna 2002.

Lijepa li si...

Kakva je razlika između izbora za najbolju kravu na stočnom sajmu i izbora za miss? Izbor za najbolju kravu ima neke referentne vridnosti, poput količine mlika, količine trave šta poidu i slično...

Kažu furešti da je naša Lijepa fakat lipa. A posebno žene. Hrvatice su ono šta bi Talijani rekli- belisime imposibile. Ali mi stvarno živce ispijaju svi oni prokleti natječaji za lipotu u kojima neki tamo desničari poredaju streljored lipi plavuša, brineta i crnki i onda gledaju koja je, po njihovu mišljenju, najzgodnija.

Sve me to podsjeća na jedan izbor u Slavoniji. Tamo na stočnom sajmu naši slavonski stočari poredaju krave i onda odabiru koja je najbolja. Ali oni bar imaju neke referentne vrijednosti. Te koliko mlijeka daju, te koliko trave izidu, te kakvo im je vime, te koliko telaca može zbaviti... A vamo za žene nema ni toga. Bar ne pred svitlima pozornice. Šta se događa priko noći i iza bine, ja stvarno ne znam. Ali čvrsto mislim da neki poluimpotentni starci sigurno koriste ovake prilike da pokušaju dobiti mlada mesa, kakvog inače ni pod razno nebi mogli nabaviti.

Da se razumijemo, meni je drago viditi lipu curu na televiziji. I super mi je vidit pobjednicu natjecanja u bikiniju sa lipom guz, ovaj stražnjicom. Ali onda malo razmislim. Ne previše. Šta mislite, kako je dečku neke cure koja ide po stejdžu, a na njeno mlado lijepo tijelo sline brojni starci iz prvog reda politike? Sigurno ne baš naj.

Danas bi triba biti izbor za mistera, a sutra za miss Hrvatske. Mlado meso hodat će pod svjetlima Cibonine dvorane, pokušavajući ostvariti svoje snove i poboljšati život svoj jednom lentom s ovog ljudskog sajma. Meni je sve to tužno. Postoje i bolji načini za ostvariti snove. Ako ništa popijte Sprite i ostvarite ih.