Počele probe Dore i izbora Miss Universe

miro@lupiga.com

14. ožujka 2002.

Počele probe Dore i izbora Miss Universe

Kako je lijepo i uhu milo čuti da su Hrvatice najljepše. U to smo ime na više državnih razina organizirali natjecanja pa sad imamo oko desetak missica na raznim natjecanjima koja su uglavnom obilježena skandalima, krađama i pokojom suzom. Isto tako što se tiče glazbe i izbora za najbolju pjesmu Hrvatske i tu smo imali par skandala, teških optužbi i nikad dokazanog namještanja pobjeda. Šou se 8. ožujka opet zahuktava, ovog puta zajedničkim snagama.
Kako javlja današnji Jutarnji list, u petom paviljonu Zagrebačkog velesajma sprema se "glamurozni" stage na kojem će se održavati izbor za Miss Universe i ujedno natjecanje za hrvatskog predstavnika na izboru za pjesmu "Eurovizije" popularno nazvane "Dora".
Prvo mi je malo teško zamisliti neki glamur u petom paviljonu ZV–a, a neki određeni glamur domaćih zvijezda više je nego upitan. Isto tako, Europa koja se pokušava ujediniti u mukama promjene valute, ogromne birokracije i troškova svega toga, teško da će večer provesti uz našeg izvođača tu večer na svom TV-u. Ako to itko tamo i gleda.
Isto tako vlasnik licence za hrvatski izbor Miss Universe, gospodin Vladimir Kraljević tvrdi da će svaki izvođač imati svoju garderobu, "kao da smo u Hollywoodu".
To je jedina točna činjenica koja se ostvaruje u današnjoj najavljenoj sjednici Vlade u kojoj će se napokon otkriti imamo li nove izbore ili ne. Glavni glumci i statisti smo mi, u rukama moćnika koji ne ostvaruju obećanja. Jedina je razlika što Hollywodski blocbusteri obično završavaju s pobjedom napaćenog naroda i odlaskom nevoljenih, a kako će završiti kod nas već smo jednom vidjeli.
No da ne odlutamo od teme novice, recimo još da HTV ima ekipu od 95 zaposlenih i 12 kamera. No znajući da će nam to vratiti u satima i satima zabavnog, duhovitog i veselog programa ne možemo im to zamjeriti. Isto tako Francisko Nero, glumac iz Italije koji je trebao biti gost ovog veličanstvenog skupa otkazao je dolazak zbog, nećete vjerovati obveza oko festivala u Sanremu istog dana. Pa kud baš na isti dan sa Sanremom?
Ukoliko ste nevoljki, neveseli, ostavila vas je djevojka/dečko, ili ste nedaj Bože bolešću stjerani u krevet, u subotu nemojte propustiti taj "glamurozni" šou. I zapitajte se, da imate 50 kn kojih vam inkasator uzme svaki mjesec za TV pretplatu, biste li platili kartu za to?