LUPIGA VAS UČI PLESATI: Ska, ska, ska - gitara, saksofon, bas i bubnjevi

Mladen Barbarić

4. siječnja 2011.

LUPIGA VAS UČI PLESATI: Ska, ska, ska - gitara, saksofon, bas i bubnjevi

Već godinama patimo za Vesnom Mimicom. Otišla je iz Sedme noći, kratko se zadržala u Dobro jutro Hrvatska i od onda joj se gubi svaki trag. Otkad je nema nacija je postala kilava, nepokretna i stalno leži na otomanu prevrće kanale ili mijenja status na fejsu. Otkad nema njenog aerobika narod je počeo da smišlja svakojake perverzije te se korumpirao od glave do Vlade. Kako bi vas ipak razgibali i natjerali da promrdate dupetom, iz Kingstona na Jamajci, izravno iz Sombrero Cluba, za vas predstavljamo

Već u uvodu ćete dobiti instrukcije iz četiri osnovna ska koraka nakon čega možete u rano jutro čagati do mile volje. Uostalom, ionako nemate pametnog posla, obzirom da ste, statistički gledano, najvjerojatnije nezaposleni.

Nakon što su se Jamajčani do kraja '50-ih naslušali američkih radio postaja iz Louisianne te se zatrovali jazzom poduzetni otočani zapalili su cigaretu te u ruke uzeli gitaru, saksofon, trubu, bas i bubanj. Nakon kraćeg trkeljanja shvatili su da im se jako dopada jednotonski grassroot ritam koji se u sekundi proširio Jamajkom, a onda i ostatkom svijeta.

Da bi shvatili o čemu se radi iz bespuća interneta iščupali smo „This is Ska!“, zabavan film iz '64 u kojem se pojavljuju Jimmy Cliff, The Maytals, The Blues Busters, Bayron Lee te još pokoja zvijezda ove uhu ugodne muzike.

Obzirom da nam je stanje u zemlji zrelo za promjene predlažemo da krenete malim koracima. Ukoliko imate tu sreću da ste u ovo blaženo jutro na radnom mjestu uz računaljku, na uši nabijte sluške i sabotirajte posao ugodno klimajući glavom. Pokažite da možete i bez Vesne Mimice.

Dok tako uživate zatvorenih očiju razmislite kako da se riješimo i raznih mamića, kalmeta, lovrinki i ostalih napasti pa nam javite.

 

Lupiga.Com