Najavljujemo novi putopis!

Ivor Car

26. svibnja 2003.

Najavljujemo novi putopis!

Svako malo na Lupigi nešto najavljujemo. U zadnjih desetak dana, najavili smo dva nova kolumnista i gosta komentatora, a sada vam najavljujemo novi putopis. Kako bismo ovu novicu učinili što zanimljivijom i "navukli" vas da je pročitate u što većem broju, mjesto u kojem je Lupež bio otkrit ćemo vam tek u
Dakle, opet najava putopisa. Obavljamo to s veseljem. Lupež je prošlog puta bio u Parizu, a sada se pomaknuo preko pola Europe, na istok i došao u Krakow, grad koji je poprilično egzotičan većem broju posjetitelja Lupige, a po svemu sudeći grad koji bi valjalo upoznati.
Krakow je jedan od najvećih gradova 40-milijunske Poljske, udaljen nekih 900 kilometara od Zagreba. Grad koji obiluje mnoštvom kulturnih bogatstava, zbog čega ga zovu kulturnom prijestolnicom Poljske.
Ne bi bilo u redu ovom prilikom izričito ne pohvaliti autoricu ovog putopisa, Ivanu, koja je samoinicijativno "obavila" stvar, i to na najbolji mogući način, te se pisac ovih redaka, inače česti primatelj raznoraznih tekstova, mora pohvaliti kako nikada na čitanje nije dobio sređeniji tekst. Kao po špagi, reklo bi se!
Ovo je, čini mi se, po prvi put da u našim putopisima dobivamo potpuni uvid u neki grad (ukoliko je to uopće moguće), jer Ivana u Krakowu boravi već tri godine, za vrijeme kojih se udomaćila pa se može podičiti izvrsnim poznavanjem grada.
Da ne dužim dalje, prepuštam vas Ivani i Krakowu. Sve što vi trebate učiniti je zavaliti se u naslonjač vašeg stolca (ili još bolje fotelje) i kliknuti na ovih sedam točki: …….