Za najaviti imamo novi putopis!

Ivor Car

7. travnja 2003.

Za najaviti imamo novi putopis!

Dva mjeseca je trebalo proći kako bi Lupiga dobi(o)la novi putopis. Nakon glavnih gradova susjednih nam država na red je došao i jedan drugi nesusjedski nam glavni grad, poznat kao "grad ljubavi", pravo mjesto za zaljubljene "golupčiće". Jasno vam je da se radi o Parizu, a tko nas je počastio s par redaka o svom posjetu tom gradu pročitajte u
Kao prvo ovo je najbolje mjesto da pohvalim sve one koji sa svojim entuzijazmom potpomažu ovaj site i tako ga čine velikim i posebnim. Hvala vam svima - koliko god vas ima. Zadnja u nizu koja je zaslužila ovakvu pohvalu je Ina, djevojka koja nas je počastila s tekstom napisanim povodom njenog posjeta glavnom francuskom gradu - Parizu.
Zanimljivo je kako ćemo Inu ovih dana najaviti i kao "dužnosnika" jedne naše druge rubrike, ali o tom po tom. Uglavnom sada bih ja trebao napisati par riječi o Ininom putopisu. Pa da krenem. Zanimljivo je kako je Ina ostala oduševljena ovim desetmilijunskim gradom koji jednostavno vrvi od lokacija i znamenitosti zanimljivih šarolikom turističkom puku. To je još zanimljivije ukoliko znamo da ona nikada nije htjela posjetiti taj grad i eto omaklo joj se i sada mora priznati da joj se sviđa. Zanimljivo je i to kako nam Ina ne priča o skupoći Pariza, o priči koju smo navikli slušati od svih onih koji se vrate iz tog grada. Možda je to zbog gostoljubljivosti njenog domaćina, kako ga ona nazva - bosanskog Alain Delona ili zbog činjenice što ta djevojka živi u jednoj zapadnoeuropskoj zemlji. Čak što više rođena je u toj zemlji, prema tome treba cijeniti njeno poznavanje hrvatskog jezika.
Između ostalog zašto ja da vam govorim što je zanimljivo, a što nije, kliknite na ovih deset točaka (..........) i sve otkrijte sami.