Najopasniji američki grad!

Ivor Car

7. prosinca 2002.

Najopasniji američki grad!

Iz mnogobrojnih američkih akcijskih, kao i neakcijskih filmova saznali smo kako su Sjedinjene Američke Države jedna opasna zemlja, puna kriminalaca. Šetnja američkim gradovima može biti opasna, a gdje je ona najopasnija, odnosno koji je američki grad najopasniji možete saznati ukoliko pročitate ...

St. Louis, grad u saveznoj državi Missouri s predgrađima danas ima oko 2,5 milijuna stanovnika i čini se kako je trenutno to najopasnijih 2,5 milijuna ljudi koji žive u jednom američkom gradu. St. Louis je prestigao dosadašnjeg prvog na listi, petmilijunski Detroit, koji je na mjestu broj 1 proveo čak tri godine za redom. Istraživanje na osnovu kojeg se došlo do ovoga zaključka provela je marketinška tvrtka iz Kanzasa, Morgan Quitno, te ga kao i uvijek objavila u svom godišnjem izvješću. Ekipa iz Kanzasa napravila je i top listu, kako bi udovoljila žudnjama američke javnosti za točnim "rankingom". U istraživanju su među ostalim, korištene i službene računice koje je napravio FBI. Kako to u Kanzasu nisu napravili "džabe" dokaz je kako se izvješće sa top listom 350 najopasnijih američkih gradova iznad 75 000 stanovnika, može pročitati samo ukoliko ga platite, a to možete učiniti na ovom linku. Besplatno smo mogli pročitati samo ovaj dio liste:
1. St. Louis
2. Detroit
3. Atlanta
4. Baltimore

Prema istom izvoru najsigurniji je američki grad Amherst u saveznoj državi New York, a odmah nakon njega slijede Brick Township - New Jersey, Newton - Massachusetts i californijske zajednice Thousand Oaks i Sunnyvale. Ovakva istraživanja u spomenutoj tvrtci rade već devetu godinu za redom, a rađena su na osnovu podataka iz šest kategorija kriminala: ubojstva, silovanja, razbojništva, provale, krađa automobila i teški fizički napadi.
Što su rekli na ovo iz turističke zajednice u St. Louisu, nismo uspjeli saznati. No, moguće je kako to za njih i nije negativna reklama, jer tko zna, možda sada Ameri željni uzbuđenja krenu put St. Louisa da vide sav taj kriminal. Nema veze ako im usput provale u hotelsku sobu, maznu mu auto, siluju ga, opljačkaju i namlate, te mu na kraju pokažu i šestu kategoriju. Sve je to ipak zabava!