NAKON BOMBAŠKOG NAPADA: Na riječkom Korzu gradske vlasti izvjesile tursku zastavu

I.F.

29. lipnja 2016.

NAKON BOMBAŠKOG NAPADA: Na riječkom Korzu gradske vlasti izvjesile tursku zastavu

Na balkonu zgrade riječke gradske uprave smještene na Korzu, danas je u znak podrške Republici Turskoj izvješena turska zastava.

„Ovim činom Grad Rijeka želi izraziti duboku sućut zbog stradalih u bezumnom terorističkom napadu u Istanbulu, ali i podržati borbu protiv svih oblika terorizma u cijelom svijetu“, objasnili su u riječkoj gradskoj upravi.

Rijeka turska zastava
"Želimo izraziti duboku sućut zbog stradalih u bezumnom terorističkom napadu u Istanbulu, ali i podržati borbu protiv svih oblika terorizma u cijelom svijetu" (FOTO: Grad Rijeka)

Reakcija je to na samoubilački napad koji se dogodio sinoć u zgradi istanbulskog aerodroma Mustafa Kemal Ataturk. Najnovije informacije kažu da je u napadu trojice bombaša samoubojica koji su najprije iz vatrenog oružja zapucali, a potom se raznijeli eksplozivom, poginula 41 osoba, a 239 ih je ozlijeđeno. Vjeruje se da iza ovog napada stoji Islamska država.

Iako simboličan, čin gradskih vlasti Rijeke, vrijedan je pažnje, s obzirom na kritiku dijela javnosti kako se žrtve sličnih terorističkih napada medijski tretiraju sasvim drugačije, ako se napad dogodi u Francuskoj ili Belgiji, ili ako se dogodi u Turskoj ili Pakistanu.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Grad Rijeka

Ovaj tekst nastao je uz potporu Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija u sklopu projekta "Ustavne vrednote u doba krize".