Napokon novi GostLupež

Božidar Alajbegović

2. listopada 2003.

Napokon novi GostLupež

Još par dana pa će biti punih 5 mjeseci otkad smo u našoj rubrici "Gost - Lupež" imali zadnje gostovanje. Ako ste zaboravili, tada smo ugostili Seida Serdarevića koji je specijalno za naš sajt napisao svoje viđenje stanja u hrvatskom književnom nakladništvu. Ovoga puta čast nam je ugostiti jednog književnika, a ako ga na fotki ne prepoznajete, više o njemu možete saznati u ...

Da vas više ne zamajavam, odmah ću vam otkriti da je riječ o Nenadu Rizvanoviću.
Nenad je rođen 1968. g. u Osijeku.
Kroatistiku je na zagrebačkom FF-u diplomirao 1994. godine, na temi iz novije hrvatske književnosti.
Književnu i rock kritiku objavljivao je u Quorumu, Oku, Godinama, Vijencu, Heroini, Feralu, Glasu Slavonije, Slobodnoj Dalmaciji.
Od 1997. do 2001. znamo ga i kao voditelja Književnog petka u GKZ-u, a bio je i urednik u više novina i časopisa: Tenu (Osijek), Rijeku (Osijek), Heroini i Heroini novoj, kao i Godinama.
Nenad Rizvanović jedan je od osnivača FAK-a, a danas radi kao urednik beletristike u nakladničkoj kući V.B.Z.

2001. godine Celeber objavljuje FAKat, zbornik tekstova i kratkih priča hrvatskih spisatelja, sudionika FAK-a, koju je zajedno s Krunom Lokotarom Nenad Rizvanović sastavio i uredio.
Iste te, 2001. godine u izdanju Hena.coma izlazi Rizvanovićeva prva zbirka priča naslovljena Trg Lava Mirskog, a sredinom listopada mjeseca tekuće godine, u izdanju istog nakladnika u knjižarama pojavit će se i njegov prvi roman, Dan i još jedan.

Time dođosmo i do Nenadovog gostovanja kod nas, te vam s nemalom dozom ponosa (ali i zahvalnosti Nenadu), kao njegovo gostovanje na Lupigi, ekskluzivno donosimo odlomak iz tog njegovog još neobjavljenog romana-prvijenca, a kojeg ćete, da ponovim, na policama domaćih knjižara ugledati za dva tjedna.

Na slijedećem LINKU možete pročitati odlomak (kraj 7. poglavlja) iz romana Nenada Rizvanovića, naslovljenog Dan i još jedan.