NEĆEŠ LJUBAVNIČE: Očekujemo da će 'Vatreni' osvojiti prvenstvo na Marsu

Igor Došen

8. kolovoza 2012.

NEĆEŠ LJUBAVNIČE: Očekujemo da će 'Vatreni' osvojiti prvenstvo na Marsu

Najave koga će sve pozvati u nogometnu reprezentaciju kod mnogih su probudile sumnju da će izbornik Igor Štimac pogodovati prodaji pojedinih nogometaša u inozemstvo, pogotovo neposlušnog pulena Zdravka Mamića – Sammira. Moguće je, međutim, da je „Maminjo“ postavio Štimca na tu funkciju iz ljubavi, a ne interesa. Kako sada njih dvojica negiraju bilo kakav prethodni sukob i razmjenu teških riječi, očito je kako je Mamić svojevremeno na skupštini HNS-a Štimcu poručio „nećeš razbojniče“, a zapravo mislio „nećeš, ljubavniče“. Možda o ovoj njihovoj vezi redatelj Srđan Dragojević snimi nastavak filma „Parada“

Već i same najave koga će sve pozvati u nogometnu reprezentaciju kod mnogih su probudile sumnju da će izbornik Igor Štimac pogodovati prodaji pojedinih nogometaša u inozemstvo. Hoće li i on od toga (financijski) profitirati ne zna se! Transferima igrača (pa tako i njihovim menadžerima) pogodovao je i prethodni selektor Slaven Bilić, pa zašto to ne bi i Štimac. Traži on s tim u vezi mjesto u nacionalnoj momčadi i pulenima Zdravka Mamića, a pogotovo onom omiljenom – Sammiru, vjerojatno kako bi mu „otplatio dug“ zbog imenovanja za izbornika. Moguće je, međutim, da je „Maminjo“ postavio „Šticu“ na tu funkciju iz ljubavi, a ne interesa. Kako sada njih dvojica, uz međusobne pohvale, negiraju bilo kakav prethodni sukob i razmjenu teških riječi (uvreda), očito je kako je Zdravko M. svojevremeno na izbornoj skupštini Hrvatskog nogometnog saveza porukom Igoru Š.: „Nećeš razbojniče“, zapravo mislio: „Nećeš, ljubavniče“.


Moguće je da je „Maminjo“ postavio Štimca na tu funkciju iz ljubavi, a ne interesa (FOTO: Lupiga.Com)

Možda o ovoj njihovoj vezi redatelj Srđan Dragojević snimi nastavak filma „Parada“, te uloge dodijeli i onim članovima HNS-a koji su podržavali Štimčevu predsjedničku kandidaturu, a on ih je sada „otkantao“. Pa još ako se ta priča proširi i na njegovo „ljubovanje“ s (ne)sportskim novinarima, stvar će biti potpuna. Ma koga bi onda bilo briga što on nema nikakve reference za selektora. A ako i krene s lošim rezultatima – nema veze, Hrvati će po starom dobrom običaju to proslaviti, kao što su nedavno slavili poraz od Španjolske i ispadanje iz daljeg natjecanja na Europskom prvenstvu, nakon čega su naši reprezentativci ponovno proglašeni „narodnim herojima“. 


Nakon osvajanja svjetskog prvenstva u Brazilu, sljedeći korak je trijumf na Marsu (FOTO: Lupiga.Com)

Novinari, navijači, „stručnjaci“… uostalom, uvijek su tu da preuveličavaju igre hrvatskih nogometaša. Svemu tome je pečat dao i bivši izbornik Slaven Bilić, koji je prepotentno izjavio kako bi svoj ukupni selektorski mandat ocijenio (čistom) peticom. Za loše igre reprezentacije u kvalifikacijama za ovo posljednje EP, odnosno „paćenje“ u najlakšoj kvalifikacijskoj skupini, zatim neodlazak na prethodno Svjetsko prvenstvo - nije odgovoran Bilić, već valjda Drekavac (iz Dragojevićevog filma „Lepa sela lepo gore“). Hrvatska je pod vodstvom Slavena B., jel' te, uvijek nadigrala suparnike, pa tako i Engleze (od kojih je izgubila 1:4 u Zagrebu i 1:5 u Londonu), Grke u Ateni (0:2), „strašne“ Gruzijce u Tbilisiju (0:1), Nizozemce u Splitu (0:3), Šveđane u Zagrebu (1:3) … Njega sada „u nebo“ uzdižu i oni koji su ga ranije „pljuvali“, što po tko zna koji put ukazuje na dvoličnost (ljigavost) hrvatskog društva. 


Za sve loše nije odgovoran Bilić, već, valjda, Drekavac (FOTO: Lupiga.Com)

Naredni kvalifikacijski ciklus za SP u Brazilu još nije niti počeo, a Štimac se već razmeće izjavama kako će naša „izabrana vrsta“ biti svjetski prvak. Očekujemo, dalje, kako će izbornik koji ga naslijedi (možda to bude Reno Sinovčić) najaviti da će „Vatreni“ osvojiti prvenstvo na Marsu.

Lupiga.Com