Nick s Lupige na osobnu?

Božidar Alajbegović

4. prosinca 2003.

Nick s Lupige na osobnu?

Početkom osamdesetih mnoge su Sidonije (ilitiga Side) preko noći postajale Branke, Ivane ili tome slično. Desetljeće kasnije brojni su Jugoslavi mijenjali ime u primjerice-Hrvoje. Ja svoj nick sa Lupige neću upisati na osobnu, ali donosim vam primjer jednog nesvakidašnjeg, dobrovoljnog prekrštavanja. A budući je riječ o Ameru, pripremite se na slučaj tipa "vjerovali ili ne"
U Springfieldu (SAD) do nedavno živio je čovjek svojoj okolici poznat kao Raymond Allen Gray. Međutim, od prvog prosinca tom 39-godišnjem Amerikancu inicijali više nisu R.A.G. nego B.B.B..

Dakako, ne radi se o nekakvom prekomorskom "Dinamo ja volim" navijaču, nego je Raymond odlučio za svoje ime, prezime i srednje ime uzeti svoj nadimak iz djetinjstva, a koji glasi, kratko i jasno: Bubba.

Porijeklo svog imena donedavni Raymond obrazlaže na slijedeći način: "Moj me otac dok sam bio dijete zvao Buddy. To ime neka su djeca pogrešno izgovarala kao Bubby, da bi se to nešto kasnije pretvorilo u Bubba te se taj moj nadimak proširio među mojim prijateljima koji su naprosto zaboravili moje pravo ime i nastavili me godinama zvati Bubba. Zbog tog dođoh na ideju da ime promijenim u Bubba Gray, ali kad me je jedan kolega sa posla iz zajebancije počeo zvati Bubba Bubba Bubba, odlučih da mi upravo ta varijanta postane i službeno ime."

A kako je u SAD-u sve moguće, Raymond je bez većih problema svoje novo ime, srednje ime i prezime Bubba Bubba Bubba unio u sve potrebne osobne dokumente, i na taj način, eto  - dogurao je čak i do Lupige.