Omamljeni Dino

Božidar Alajbegović

12. veljače 2005.

Omamljeni Dino

Nakon što je Dino Dvornik napustio snimanje HTV-ove emisije "Studio 10", o čemu smo na Lupigi izvijestili prenesenim Dinininim komentarom, uslijedilo je i reagiranje naše državne TV kuće. U tekstu koji slijedi, opet s Dvornikovog bloga, prenosimo "Večernjakovu" vijest o tome, ali i Dinin odgovor na tvrdnje HTV-a kako je "bio omamljen". Dakle, trakavica se nastavlja


Večernji list:

Scena

10.02.2005 19:05

HTV OPOVRGAVA DVORNIKA
Ekipa 'Studija 10' tvrdi: Dino je bio 'omamljen'
Autor Josip JURČIĆ


ZAGREB - Nakon što je u javnost izbila priča o tome kako je Dino Dvornik prošli tjedan napustio snimanje "Studija 10", a Hrvatska glazbena unija podržala njegov bunt, ekipa "Studija 10" odlučila je reagirati. No, ne u javnosti, već pismom koje su poslali vodstvu svoje kuće, kako bi objasnili što se zapravo dogodilo na snimanju showa.

Ponašanje Dine Dvornika često smo opravdavali, nikad ne spominjući da često nije bio svjestan situacije u kojoj se nalazi, omamljen odveć da bi se bavio poslom kojim se bavi, piše tako u pismu koje su dobili ravnatelj HRT-a Mirko Galić, ravnateljica HTV-a Marija Nemčić i direktorica programa Tatjana Šimić.

Pismo su, uz ostale, potpisali direktorica projekta Jerka Miličić, producent Rajko Pavlović i glazbeni producent Nikša Bratoš, a u njemu je još naglašeno kako je Dino onaj koji se neprofesionalno ponio odbivši se pojaviti na probi te kasnije izazvavši svađu tražeći trenutačno isplaćivanje novca za svoj nastup.

Proglasom HGU-a nije bio sretan ni Peggy, koji je Dinu zamijenio u "Studiju 10" i otpjevao njegovu "Afriku". Naime, Peggya, člana HGU-a i vlasnika samostalnog albuma, zasmetala je rečenica u kojoj HGU navodi da je Dinu zamijenio anonimac.


Sve to Dino Dvornik na svom blogu http://dinoonid.blog.hr komentira evo upravo ovako:

"Što reći na ovo? Sve moje procjene o tome kakve če reakcije biti na moje negodovanje su se obestinile.Bio sam OMAMLJEN! Da, bio sam omamljen njihovom ljepotom i tretmanom!Da sam to obavio onako"meni se vaša emisija ne sviđa,hvala lijepa!",to bi prošlo bez nekih naslova po medijima,ali kad čovik stvarno popizdi od svega skupa i reče "ja to neču",onda udri po meni.Jer kako sačuvati svoje guzice na HTV-u, a da pri tom ne izgube dragocjene kune.Ja sam odbio doći na probu,pa šta me onda nisu zamjenili?Dva dana drkanja za ništa!Sram ih bilo!Aha,ja sam ekscesan,narkoman,pjančina,kreten,neprofesionalan,govnjar...treba me odjebat,treba me stavit na stup srama i kamenovat,zabranit mi da dišem,živim i postojim.Ja sam sramota Hrvatskog naroda! Jednom sam se zajebao,rekao istinu i treba me uništiti!Tko sam ja da govorim istinu!U ovoj zemlji to je zabranjeno!Trebam biti ponizan,trpiti,muljati,lagati i pri tom se smješkati,trebam se naguziti,da me dobro svi izjebu!Dragi moji,nemojte nikada reći istinu o sebi!Nikada.I kad dođete doma pijani,i kad malo uhvatite ženu među šake,opovrgavajte,kad se nadrogirate,recite da ste omamljeni(s nečim),uvijek stvarajte lipu sliku o sebi,ma koliko to bilo neistinito.Bitno je da narod popuši!

p.s:gdje su im te velike zvijezde u emisiji?Ja ih nisam uspio vidjeti!Tija bi pitat ove francuze šta režiraju,kad dovedu Iglesijasa,kako se ponašaju(koji mu je ono zadnji hit?),je li i njemu turaju ugovor na 400 kuna....ili ga kasnije proglase neprofesionalcem,pjančinom i jebačem..."