Otvorena hrvatska WikiMiror stranica - ogledalo na kojem se reflektira sadržaj WikiLeaksa

Ivan Kegelj

6. prosinca 2010.

Otvorena hrvatska WikiMiror stranica - ogledalo na kojem se reflektira sadržaj WikiLeaksa

Hrvatska je dobila svoj prvi WikiMiror - stranicu ogledalo u kojem se ogleda sadržaj WikiLeaksa. Podsjetimo, budući se našao pod svakodnevnim udarima, Leaks je pozvao informatičke stručnjake i vlasnike internet stranica diljem svijeta da na svojim webovima pripreme teren i dopuste WikiLeaksu da reflektira svoj sadržaj. Jedna takva stranica ogledalo osvanula je u zagrebačkim Dugavama. Pogledajte tko je njezin autor

Dakle, autor prvog hrvatskog ogledala u kojem se ogleda WikiLeaks poznati je informatički stručnjak i bloger čije mrežno ime je T-Zombix.

-  Ovako se radi WikiLeaks Mirror. ;) Ne znam koliko će dugo izdržati i da li će Obama poslati nekakvu bespilotnu letjelicu u Dugave ali evo ga… http://wikileaks.zombix.pcriot.com/, poslao je poruku Zombix, kojem imamo zahvaliti što se Hrvatska našla na listi zemalja koje podržavaju slobodan protok informacija.

Trenutačno je otvoreno 507 ogledala širom svijeta na kojima WikliLeaks reflektira svoj sadžaj te je i najzadrtijem cenzoru sad jasno da je informacije nemoguće zaustaviti. T-Zombixu čestitamo u ime našeg portala, informatički taman toliko nepismenog da svoje resurse ne može staviti na raspolaganje WikiLeaksu.