Papa kao stripovski superjunak

Božidar Alajbegović

9. travnja 2005.

Papa kao stripovski superjunak

Prije nekoliko dana jednom smo novicom ispravili dugogodišnju nepravdu - napokon smo nešto malo prostora na Lupigi posvetili i stripoljupcima. Sada s takvom djelatnošću nastavljamo, predstavljajući vam strip - čudo u kojemu se glavni junak - pokojni Karol Wojtyla susreće s legendama stripa poput Batmana i Supermana

On nosi anti-đavolju kapicu i posebne čestite tajice. Njegovo ime je Ivana Pavao II. i ponovo je rođen, i to kao glavni lik u stripu kolumbijskog crtača gdje se on kao superheroj bori protiv Sotone. Prva epizoda “Nevjerojatnog papamana” koji u originalu nosi naziv “El Increible Homopater” prodavat će se u Kolumbiji, a prikazuje pokojnog papu koji se susreće s legendama poput Batmana i Supermana od kojih uči kako koristiti supermoći za borbu protiv Sotone.

“Papa je bio živući superheroj, od krvi i mesa,” izjavio je autor stripa Rodolfo Leon, katolik koji ne prakticira vjeru, no već duže od godinu dana radi na novom stripu. Poput svakog pravog superheroja i Papa je opremljen raznim pomagalima. Osim žute kapice i zelenih tajica, mišićavi superpapa ima palicu s križem na vrhu, svetu vodu i misno vino.

Leon je rekao kako ga je papina smrt rastužila, jer se njemu jako divio, no brine ga mogućnost da se neki ljudi uvrijede novim stripom u kojem Papa umire i rađa se sa supermoćima. Dodaje ipak kako ga je želio prikazati kao osobu koja uvijek radi dobra djela.


Izvor: Večernji list