Pogledajte pobjedničku fotografiju SEEMO Human Rights Photo Awarda

Ivor Car

18. svibnja 2011.

Pogledajte pobjedničku fotografiju SEEMO Human Rights Photo Awarda

Medijska organizacija južne i istočne Europe (SEEMO) danas je obznanila tko je osvoji foto nagradu u katagoriji ljudska prava, koju dodjeluje ova organizacija. Pobjednik je mladi srbijanski fotoreporter, Janko Petković, odnosno njegova fotografija “Proboj”, snimljena 10. listopada prošle godine tijekom beogradskog Gay Pridea. Nagrađenu fotografiju vjerojatno ste već primijetili u danima kada je rat na ulicama Beograda bio glavna vijest. O kojoj se fotografiji radi saznajte klikom na

Mladi Petković suradnik je u srbijanskoj novinskoj agenciji Beta, a radi i kao “slobodnjak” za modni magazin Hello. SEEMO Human Rights Photo Award je dio nagrade koju organizira upravo Beta. Tu je pak nagradu osvojila Luiza Guliamaki, suradnica Agence France Presse (AFP) s fotografijom “Athens 1”, dok je Petković dobio drugu nagradu, a hrvatski fotoreporter, Damir Senčar, zaposlen u novinskoj agenciji HINA, osvojio je treću nagradu. Senčar je kandidirao sa svojom fotografijom, s kojom je već pobijedio na nekim natječajima. Radi se o fotografiji snimljenoj na zagrebačkim prosvjedima u Radićevoj ulici.

Nagrade će dobitnicima biti uručene sutra u beogradskoj galeriji New Moment. Lupeži kojima je ova galerija blizu, imat će priliku pogledati i izložbu svih fotografija s ovogodišnjeg Betinog natječaja. Inače, osvajači SEEMO-vih nagrada proteklih godina bili su Maja Zlatevska, Dnevnik, Skopje, 2008. godine, Nebojša Radosavljević-Raus, slobodni fotograf iz Beograda, 2009. godine, Mahir Vranac, slobodni fotograf iz Bosne i Hercegovine, 2010. godine.


FOTO: Janko Petković

 


FOTO: Damir Senčar

Lupiga.Com