PROPADANJE JEDNOG CARSTVA: Lako će Željko Kerum dolje, ali kako je došao gore

Jagoda Kljaić

18. rujna 2012.

PROPADANJE JEDNOG CARSTVA: Lako će Željko Kerum dolje, ali kako je došao gore

Hvala Aleksandru Stankoviću što je doveo u emisiju gradonačelnika Splita i saborskoga zastupnika, Željka Keruma. Rastumačio je Kerum, u emisiji „Nedjeljom u dva“, kako mješoviti brakovi nemaju nikakve šanse za opstanak. Ako imate bračnih nesuglasica ili ste pred razvodom zbog tisuću mnogih razloga, stanite i priupitajte se da možda vaš bračni partner nije javna ili pritajena srpska opcija. Ipak od svega izrečenog najveći je problem u tome kako je Kerum došao na vrh, poslovni i politički

Hvala Aleksandru Stankoviću što je doveo u emisiju gradonačelnika Splita i saborskoga zastupnika, Željka Keruma. Vjerojatno mu nije trebalo previše energije i riječi da nagovori gosta, jer je potonjem ipak važno da nacija zna što on misli. A i nacija ne bi smjela ostati ravnodušna, ne zato što se radi o tajkunu i novopečenom bogatašu, a svi oni imaju elemenata da budu sumnjivoga moralnoga i ljudskoga integriteta, već barem stoga što je on gradonačelnik drugoga grada po veličini u ovoj državi.

Za blizu 180.000 onih koji bi trebali imati čast i privilegiju, a uz to biti ponosni što sebe mogu zvati Splićanima, Kerum je još uvijek „bog i batina“. Na žalost, i njihovu i našu, jer, dio Keruma razlijeva se po cijeloj Hrvatskoj. Onaj ružni dio, nekulture, neobrazovanja, neznanja, nerazumijevanja, netolerancije, gluposti i mržnje. Dio što u sebi sadrži osjećaj svemoći zadobiven krajnje sumnjivim poslovnim transakcijama, a koji nam se ruga porukom: ja mogu sve i meni je sve dozvoljeno.


Oličenje nekulture, neobrazovanja, neznanja, nerazumijevanja, netolerancije, gluposti i mržnje (FOTO: Lupiga.Com)

Iako je lažno, carstvom je trebalo znati upravljati, a za to treba više od umišljenosti i bahatosti, pa carstvo propada. S financijskim urušit će se i politička moć, naglo na njemu izrasla. Hoće li car povući još koga za sobom, od jučer vjernih mu priležnika, ili će žrtve biti samo robovi koji su za njega radili, stvar je moći državnih organa tužilaštva i sudstva. Zato što izreče Kerum i zlokobnu prijetnju: „Puno sam uložio u politiku, neću izaći dok taj kapital ne vratim“. Ipak, svjestan okruženja koje mu je omogućilo da nastane, rezignirano priznaje: „Tako je to u našem narodu, kada si na vrhu svi žele biti uz tebe i pomoći ti, a kada padneš svi te napuste". Da, najveći problem i jest u tome kako je Kerum došao na vrh, poslovni i politički.

Bit će da su mu u tome najviše pripomogli Srbi u Hrvatskoj. S obzirom da biznismen i političar zna, tvrdi i ponavlja da Srbi danas imaju većinski utjecaj na hrvatske medije, te na banke i novac u Hrvatskoj. Kad vladaju tim resorima, onda se onaj politički podrazumijeva. Još tvrdi da tako misle mnogi Hrvati, ali nemaju prilike to reći.

Rastumačio je Kerum, u emisiji „Nedjeljom u dva“, kako mješoviti brakovi nemaju nikakve šanse za opstanak. Ako imate bračnih nesuglasica ili ste pred razvodom zbog tisuću mnogih razloga, stanite i priupitajte se da možda vaš bračni partner nije javna ili pritajena srpska opcija. Ne poručuje vam to bilo tko, nego prvi čovjek lijepoga, slobodarskoga i ponosnoga grada Splita.

Lupiga.Com