Samozadovoljavanjem do zdravlja

Ivor Car

18. srpnja 2003.

Samozadovoljavanjem do zdravlja

Ako ste muško i imate između 20 i 50 godina, česta masturbacija može biti spasonosna za vas, barem su nam tako poručili iz Australije. Tko ima volje, snage, želje, umijeća, a ponajviše sreće ne mora masturbirati, jer svakodnevno konzumiranje seksualnih aktivnosti također je spasonosno. Sve to samo ako se u spomenutim stvarima ide do kraja, a detalje o spektakularnom otkriću, kao i obično možete pročitati pod
Istraživanje australskog zavoda imena Cancer Council Victoria otkrilo nam je kako si muškarci u dobi od 20 do 50 godina mogu uštedjeti koju godinicu života ukoliko često masturbiraju, odnosno preciznije rečeno - ejakuliraju.
Navodno je ejakulacija povezana s rakom prostate od kojeg godišnje umire preko pola milijuna muškaraca. Ispitivanjem, u čije potankosti neću ulaziti, provedenim na nekoliko tisuća osoba, ustanovljeno je kako su oni koji su u svojim dvadesetim posvećivali puno pažnje svom "ponosu i diki", bilo putem upražnjavanja seksualnih aktivnosti ili "zabavom za samce",znatno "otporniji" na spomenutu bolest.
Kako postoji teorija da masturbacija nije zdrava, ponajviše zbog toga što nije poželjna i što je tabuizirana, voditelj istraživanja je ustvrdio kako "prohibicija" protiv samozadovoljavanja nije utemeljena na znanstvenim činjenicama. Osporio je i one smiješne tvrdnje s kojima roditelji plaše pubertetlije, kako masturbacija uzrokuje sljepoću i od nje vam izrastaju dlake na dlanovima. Spomenuo je i jedno starije istraživanje u kojem je utvrđeno kako katolički svećenici 30% češće obolijevaju od raka prostate.
Potpuno izvješće bit će objavljeno u British Journal of Urology International, ovog vikenda.
Tek sada zapravo razumijem važnost onog toliko često postavljanog pitanja koje su nekada momci upućivali momčićima: Jel krkašdr šta? A vama poručujem da se zamislite i brzo otrčite u najbliži WC, svejedno da li na suho ili na kakav časopis. Neukusan sam, pa da!