SENZACIONALNO: Draža Mihailović i ban Josip Jelačić viđeni zajedno!

Ivan Kegelj

20. studenog 2004.

SENZACIONALNO: Draža Mihailović i ban Josip Jelačić viđeni zajedno!

Došla u Zagreb skupina studenata iz Beograda na izlet, organizirano - na izložbu Dora Mar i Picasso. Troje se izdvojilo iz skupine, s Gornjeg grada spustili se na Trg bana Jelačića, i drito ispred konja stali se fotografirati sa slikom Draže Mihailovića. Ali ne lezi vraže, ugledao ih hrvatski puk i pomahnitao. Potom vika, naguravanje, policija, te marica. U još jednu avanturu, pakao provokacije i svakog drugog iznereda klik na

Njih troje, one 24-godišnjakinje, a on godinu dana stariji i bradat, svi studenti arhitekture na neprijateljskom nam i omraženom Beogradskom sveučilištu (ili je to ipak bio univerzitet - ne sjećam se više), fotografirali se s čiča Dražom, u stvari sa dvojicom čiča Draža, jednim u boji i jednim crno bijelim na A4 formatu.

Kad su ih primijetili prolaznici nastala je frka, ali sukladno uljudbi u nas od stoljeća sedmog, troje mrskih neprijatelja nije ubijeno od batina, nego su dojavljeni I policijskoj postaji, ispitivani te izvedeni pred prekršajnog suca s optužbom za "narušavanje javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem" i "vrijeđanje moralnih osjećaja građana". Čiča Dražu na A4 formatu oduzela je i na sigurno spremila policija.

Šta kažete a? Koja zajebancija!

P.S. Ali neka ne misle da će to proći samo tako. Idemo ljudi - Pavelića u ruke, pa na Terazije! Oko za oko, zub za zub!