Severina - 100 tisuća bodova

Ivan Kegelj

24. studenog 2005.

Severina - 100 tisuća bodova

Volem ljude koji razbijaju predrasude, a povrh svega me raduje ako kakvu predrasudu razbije lijepa žena. S druge strane, ne volem ljude koji ne znaju cijeniti ljude, ne volem jalne niti glupe. Hoću reći - volem Karolinu riječku, volem ženu koja čeka svog čovika, volem Severinu. On the other side, ne volem glumački ceh, jalan i bezobrazan

Najprije, ispričavam se zbog pomalo traljavog uvoda, ali nadam se da ćete me razumjeti, jer ova novica nastaje između dvije ozbiljne vijesti, u trenutcima bez inspiracije, šušta i gušta. Svejedno, pišem je jer ne odoljeh reći da mi je drago zbog Severine. Zbog njezinog glumačkog talenta naprosto guštam u jalovosti jala hrvatskih glumica koje su gore navedenu optužile da im krade posao, te usput zažicale i kakvu lovicu, u stilu kao - ona nije profesionalna glumica, pa neka plati jer nastupa na daskama koje život znače.

Drago mi je zbog Sevke i njezinog dara i zbog još jednog razloga: mnogi hrvatski reper od sad će, ima li imalo obraza, dva puta razmisliti prije nego Sevku u negativnom kontekstu metne u svoju pjesmu. Seve definitivno nije jedna iz niza besprizornih hrvatskih pjevaljki, svoj umjetnički dar je potvrdila i u to nema sumnje. Nadalje, evo se postavilo pitanje koliko je pošteno za bilo koju pjevaljku napisati da je samo još jedna iz reda besprizornih, a bez da rečenu upoznamo, otkrijemo tko je i što je. Zato, Severina - 100 tisuća bodova.