Slon ubija

Ivor Car

23. siječnja 2003.

Slon ubija

Vjerujem kako ova fotografija govori dovoljno sama za sebe, a govori o nesretnoj i nezamislivoj sudbini trenera slonova, kojem je njegov slon možda bio i najboljim prijateljem, koji je, eto, sada iznenada pobjesnio i svoju bijes iskalio na najbližem, a to je bio njegov trener. Tisuće očevidaca bespomoćno je promatralo ovu scenu, a slon je više od tri sata divljao po centru grada dok ga nisu
Slon je "poludio", a njegovo ludilo je rezultiralo smrću njegovog čuvara. Slon Ravipuram Govindan se uz pratnju svog čuvara, ujedno i trenera, imenom - Gopalakrishna Pillai, vraćao sa vjerske hinduističke ceremonije održane u jednom hramu u južnoj Indiji. Iz za sada nepoznatih razloga slon je pobjesnio i svojom surlom iznenada obuhvatio nemoćnog Pilaiia. Nakon što je svog čuvara podigao, surlom ga je udarao od zid i od sve od što je udarati stigao, što Pillai nije preživio. Policija i tisuće očevidaca cijelu scenu su bespomoćno gledali sa sigurne udaljenosti. Nakon toga slon je nastavio divljati po gradu, uglavnom se iživljavajući na nepomičnom tijelu svog čuvara. Teror je trajao više od tri sata, jer toliko je trebalo službenoj ekipi specijaliziranoj za divlje životinje, da se pojavi na mjestu događaja. Poludjelog slona potom su ustrijelili sa uspavljujućim mecima, a njegova daljna sudbina nama je nepoznata.
Inače slon bez problema može podići teret težine 250 kilograma, ili isto tako bez problema iščupati stablo, a pri tome mu je glavno oruđe njegova surla, koja je ispunjena s čak 150 000 mišića. Čisto usporedbe radi spomenut ćemo kako je kompletno ljudsko tijelo sastavljeno od nekih 640 mišića.