Performance smrti

Ivor Car

25. studenog 2002.

Performance smrti

Vijest do vijesti tema novica su nesretni ljudi, ljubitelji životinja koji su svoj život izgubili upravo kao žrtve svojih ljubimaca. Ovaj put riječ je o Malezijcu koji je već četiri godine svoj kruh zarađivao izvodeći uobičajeni "performance" u kojem je glavnu ulogu igrala njegova ljubimica - kobra. I onda, nakon četiri godine, kobno je pogriješio.

Čest je slučaj ljubitelja životinja koji nastradaju upravo od svojih ljubimaca. Ustvari pitanje je bi li se akter ove novice uopće mogao nazvati ljubiteljem životinja, jer riječ je o vlasniku smrtonosne kobre, koja mu je ujedno predstavljala i životnu egzistenciju.
Izvodeći svoj "performance" na indonezijskom otoku Batam, 23-godišnji Malezijac Anbarasan je izgubio strpljenje sa svojom kobrom što ga je koštalo života.
Naime, prema svjedočenju jednog njegovog suputnika, Anbarasan je imao poteškoća sa svojom zmijom, koja nikako nije htjela izaći iz svoje kutije. U napadu gnjeva nesretni Malezijac je uzeo zmiju za rep i spustio je na pod, nakon čega ga je zmija, kako to i inače biva, bez upozorenja ugrizla za lijevu ruku. Pomoći nije bilo, iako je hitno prebačen u bolnicu, Anbarasan je preminuo tri sata nakon kobnog događaja, te je tako na početnički način ovaj "veteran" zmijskog showa, nakon četiri godine "zmijskog" iskustva održao svoju zadnju predstavu.