Sreća u nesreći

Ivor Car

21. siječnja 2003.

Sreća u nesreći

Da, naslov ove novice je istinit. Nevjerojatno, ali ipak istinito. Dvadesetčetverogodišnja djevojka pala je s devetog kata jednog karlovačkog nebodera i pri tome ostala živa. Doduše, ipak nije pala s devetog kata, jer se pad zaustavio na razini drugog kata
Karlovačka policijska uprava izvijestila je sinoć o nesretnom padu 24-godišnje, neimenovane Karlovčanke. U stvari pad je bio sretan, jer djevojka je preživjela pad koji bi mnoge odveo ravno u smrt. Policijski glasnogovornik nije iznosio detalje o slučaju, već je samo rekao kako je djevojka pala s devetog kata zgrade u kojoj je stanovala, točnije s devetog kata nebodera na Trgu kralja Petra Svačića u Karlovcu. Poznato je i to kako djevojka nije završila na trotoaru već na krovu zgrade u visini drugog kata.
Čini se kako je visoka razina snijega u Karlovcu bila sretna okolnost za mladu Karlovčanku, jer je krov na koji je pala bio obilno pokriven snijegom što je ublažilo pad. S krova su djevojku izvukli vatrogasci, a potom je vozilom hitne pomoći prebačena u bolnicu gdje je ustanovljeno da je zadobila teške tjelesne ozljede, među ostalima i prijelom stidne kosti.
Deveti kat otprilike odgovara visini od nekih tridesetak metara. Gotovo identičan pad preživjela je prije dvije godine i devetnaestogodišnjakinja iz Zagreba koja se pokušala ubiti skokom s devetog kata nebodera u ulici braće Domany. S druge strane neki padovi s mnogo manjih visina mogu završiti tragično, kao što je završio pad I.T.-a koji je tijekom izvođenja građevinskih radova u Novskoj prošle godine pao sa skele visoke tri i pol metra.