Što je novoga?

Ivor Car

7. prosinca 2004.

Što je novoga?

Što da se kaže o proteklom tjednu? Ništa, tek da smo završili s jednom maloumnom anketom i odmah nastavili s drugom, iako možda nije taktično i moralno da Božić u bilo kojem kontekstu vežemo s maloumnošću, a upravo je Božić tema naše ankete. Kako bih vas navukao da kliknete na poznatu sviščevu facu, reći ću kako ćemo u "opširnije" među ostalim opanjkivati i blatiti neke javne osobe, i, pazi sad, to nije "navlakuša"

Čini se da se umjesto nedjelje ova novica ustalila srijedom, što, na žalost, dovoljno dobro govori o našem mukotrpnom angažmanu oko ovog sajta. Pa kad je već činjenično stanje takvo, onda ćemo i ovo odraditi preko hurca, kao što to, uostalom, uvijek i činimo. Krenimo od onog ustaljenog broja ID-a ili, bolje rečeno, tekstova, kojih je u proteklih tjedan dana na stranicama vaše, moš-mislit, obožavane Internet stranice, bilo čak 22, što je za dva više nego tjedan prije, a što je još uvijek ispod svakog nivoa. U sastavljanju tih tekstova sudjelovalo je samo sedam Lupeža, i to njih četvero sa po samo jednim tekstom, te se stoga postavlja logično pitanje - Tko su uopće Lupeži i koliko ih je? Naravno, odgovor zahtjeva mnogo više prostora nego li imamo.

Od onoga što vrijedi izdvojiti tu su sljedeći naslovi: Dojam dana: Krađa, Amerika nije Holivud, Tolerancija na vatikanski način, Jagna Pogačnik za Val, Nema sranja dok traje kampanja, Tko tu koga laže i što je tu prava istina: 100.000 eura za Coloniju i eto ti trakavice, NAPAD: Možete li i vi primijeniti ovu "romantičnu terapiju"?, te duhovitu e-ciklopediju APOE4 - krivac za zaboravnost. Umalo zaboravih drugi dio Marchelove priče "Vera", stjecajem okolnosti i u nedostatku prostora i ideje objavljenu u rubrici kolumne. Tako stoje stvari ako se mene pita. No, ako se vas pita, sudeći po vašim reakcijama trebalo bi izdvojiti tek dva naslova: Mama, šta je to drkanje? i NAPAD: Možete li i vi primijeniti ovu "romantičnu terapiju"? Čini se da vas zanimaju samo stvari u kojima se, pa barem i djelomično, radi o spolnosti. Žalosno i istinito!

Rekli smo "zbogom"  i onoj prošlotjednoj maloumnoj anketi, s internim pitanjem koje nema nikakve svrhe, ali odradili smo i to. Red je da sada i malo proanaliziramo rezultate. Krenemo li od pretpostavke da je odgovor "Može, ali tek nakon američke turneje 4 asa!" zahebancija, te da je odgovor "Svi ste vi budale!" usmjeren protiv opstojnosti naše ankete, ostaje nam da odgovori "Jašta nego treba!" i  "Srce vuče!" znače da se Mirzoni treba vratiti, odnosno da odgovori "Neka ga tamo!" i "Je'l on lud?" znače da treba ostati u Sjedinjenim Državama. Dakle, ako smo tako postavili stvari, te ako ukupnom rezultatu ne pribrajamo glasove zahebancije kao i one usmjerene protiv opstojnosti ankete, konačna poruka posjetitelja Lupeža je da se Mirzoni treba vratiti (54%). Uh!

Budući nam se Božić neumitno bliži (još malo pa nestalo) ne možemo, a u ovotjednoj anketi ne postaviti još jedno pitanje koje možda dio naših posjetitelja ostavi zbunjene. Bitno je da mi znamo o čemu se radi. Dakle, da vidimo je li za Božić putujete, ostajete ili slušate 4 asa. Vrlo lagano pitanje! Nema šta.

A sada je na redu najteži dio ove novice, jer koga od tih "silnih" Lupeža da pohvalim, a koga da pokudim. Zapravo, pohvala je jednostavna i zaslužio ju je, bez pogovora, Riječni rak koji posljednje vrijeme ima niz fenomenalnih tekstova. Pokuda je već veći problem i postoji tu cijeli spektar misli vezan uz problematiku, ali ga naravno ne namjeravam podijeliti s vama. No, izvući ću nekoga tko uopće ne zaslužuje čak niti da ga pokudim. Riječ je o velikom i dokazano priznatom glazbeniku koji se odaziva na ime Edo Maajka, a koji već mjesecima nije u stanju napisati kolumnu za koju bi bio siguran da je neće maknuti već nakon što ona provede sedam minuta online. Sve su šanse da ćemo morati skupiti kojih 100 ojra pa mu uplatiti na žiro račun, možda ga tako potaknemo, bez obzira što sam sada s ovih par rečenica osigurao telefonski poziv u roamingu, ali šta je tu je. Kao i prošloga tjedna nećemo najaviti ništa, možda tek jedan putopis s kontinenta s kojeg ga još nismo imali. Ne zna se …