Što se priča kod Formulaša

Grrrr...

8. srpnja 2003.

Što se priča kod Formulaša

Imamo četiri kuloarske priče iz svijeta formule 1: Barrichello možda ne dočeka sljedeću sezonu u Ferrariju, a Ferrarijev motor u Sauberu. 'Ja sam agresivac i ne znam drukčije', kaže Montoya, a Alonso pak tvrdi kako nije kriv za Coulthardovo izlijetanje. Pogodite što Coulthard kaže o tome? S druge strane Schumacher stariji je našao prijatelja za cijeli život. Ajde barem netko!

Kruže priče u kuloarima da će možda Barrichello na kraju sezone prijeći u Sauber, iako ima valjan ugovor do kraja 2004. A prazno mjesto u Ferrariju bi ispunio Felipe Massa. Navodno upravo njega pripremaju kao Schumacherovog nasljednika. Iako, cijela avantura je još neizvjesna, jer sve ovisi o dobavljaču motora za švicarsku momčad (Sauber), a ta priča je slijedeća…
Mercedes nudi svoje motore za daleko manje novca, 10 milijuna dolara na godinu, za razliku od Ferrarija koji svoje motore dostavljaju za tričavih 23 milijuna dolara. Osim cijene u korist Mercedesa govori i činjenica da je Sauber počeo upravo sa njihovim motorima. Odluči li se Peter Sauber za Mercedes gotovo je sigurno da u momčadi ostaje Nick Heidfeld kojeg je Mercedes i provukao u F1. To je prva kuloarska priča, a druga je ona koja kaže da se mnogo prašine diglo nakon Montoyinog pretjecanja Schumachera na VN Europe.
Ferrarijev tehnički direktor Ross Brawn je jako iskritizirao Kolumbijčev potez. Nakon svega Montoya je progovorio: 'Trkač sam čitav svoj život i na stazi morate pokazati svoj autoritet i dati svima na znanje da nema slobodnog centimetra.' Još je dodao: 'Za mene je pobjeda vrjednija od tamo nekih bodova i takav način razmišljanja mi je pomogao da se domognem Formule 1.' Svi izvlače zaključak kako je Juan Pablo potpuni kontrast Ralfu koji na VN Kanade nije ni pokušao preteći brata, iako je ovaj imao problema sa kočnicama. Montoya se nadovezao da možda Ralf nije imao prave prilike ili nije bio dovoljno blizu. Ali svi znamo da nije tako pa čak i šefovi Williamsa kažu da je na tom mjestu bio Montoya da bi sve drukčije završilo.
A Montoya je ostao i bez vozačke jer je po francuskim autocestama vozio prebrzo. 204 km/h kaže radar. Kad je policija zaustavila njegov BMW X5 iznenadili su se što je ponudio platiti kaznu u gotovini, nakon toga su skužili o kome se radi.
Evo i treće priče, a to je još jedna situacija koja je obilježila VN Europe je izlijetanje Coultharda kojem sve lošije ide. Na prvi pogled je izgledalo da je Alonso prerano kočio što je dovelo do Coulthradove refleksne reakcije kojom je izbjegao nalet na Renault i pritom izletio. Alonso kaže da nije kriv i da mu je drago da je to dokazano. Direktor utrke je provjerio sve podatke i ustvrdio da nije bilo ništa neobično. A 'neobično je bilo što je Coulthard izletio', kaže Alonso. 'Uzeo sam unutrašnju liniju da zaštitim svoju poziciju i vidio sam da on nije bio tu. Nisam znao što se dogodilo.'  Tako Coulthard ne misli: 'Neću ići na to da je idiot i da ću mu još pokazati jer je možda imao problema. Ja sam taj koji je platio cijenu, njegov je vikend prošao uspješno. Dosad u njegovoj karijeri nije bilo razloga sumnjati u njegov talent, brzinu i način vožnje; iako sam ja danas vidio nešto drugo.'
Četvrta i ujedno zadnja priča je ona o ljubavi između Schumachera starijeg i Jeana Todta, što je demonstrirao sam Michael (možda se i peglaju zajedno). Izjavio je da u Todtu vidi prijatelja za čitav život. Često znaju ići u Schumijevu kuću u Norveškoj na skijanje (ma peglaju se sigurno), gdje pričaju o svemu, a ne samo o poslu. Za Todta je rekao da je uvijek usredotočen i koncentriran 100 % na ono što radi. Uz toliku plaću tko ne bi bio.