Štuke letu u Akvariju

Mladen Barbarić

17. rujna 2006.

Štuke letu u Akvariju

Letu Štuke u Aquarius u utorak, 19.09. 06. STOP Mama, ne čekaj me, kasno se vraćam jer će STOP Dinu Šaranu u goste doći Edo Maajka, Alen (onaj koji je STOP Severinu) i Stipe iz Hladnog piva, pozdrav STOP Obrisat ću ti prašinu, usisati tepih, spremiti zimnicu i napraviti krevet STOP a ti mi ostavi 50 kuna za kartu STOP jer na dan koncerta košta 60, ljubim te STOP

Zašto bi normalan čovjek otišao na koncert benda u kojem svira Bosancu koji je dosta dugo pisao pjesme za severine, maje blagdan i ostale kliconoše? E zato što je, kako bi Marcuse rekao, čovjek misleće biće koje može prosuditi svoje mogućnosti, ali i mogućnosti svijeta koji ga okružuje.

Dakle nije, ili ne mora biti, pasivan promatrač svijeta oko sebe već može "uraditi nešto za svoju nervozu". E tako je i Šaran morao otići u Zagreb i pisati pjesme za kliconoše jer "Bolje prazne ulice Nju Džersija nego puna kuća prazna tepsija".

Uglavnom, isti onaj normalni čovjek ili čovjekica s početka teksta, otići će u utorak uvečer u Aquariusu pogledati Letu Štuke i njihove goste, Edu Maajku, Alena iz Elektrobude, Stipu iz Hladnog piva ...  jer:

A) ideš u Aquarius CD shop kupit njihov cede, pa ćeš odmah uzet i kartu koja je do dana koncerta 50 kuna
B) odlaziš u Gajevu kako bi u Do-Shoe-Be kupio super kul cipele, pa ćeš tamo uzet i kartu
C) svraćaš u Ticket Centar na Zrinjevcu 18 jer ti je usput za kupiti kartu
D) sav lud od sreće u utorak navečer ideš u Aquarius i ne boli te srce što ćeš dati 60 kuna koliko će te doći karta na dan koncerta jer si bio lijen dan ranije otići na A, B i C