Repuj gde treba bitango!

Mladen Barbarić

30. lipnja 2006.

Repuj gde treba bitango!

Znojnim tjelesima, što su se ovoga četvrtka (za 30 do 40 kuna) trljala u dimu i vrućini pretrpanog KSET-a, Marchelo de Facto je održao predavanje o tome kako provincija ne leži u nekoj vukojebini na geografskoj karti već popunjava onaj isprazni prostor u lubanji. Koncert je obilježilo žestoko repanje i vrućina zbog koje se publika znojila poput putnika u otetom avionu na putu za famozne Twinse

Da Marchelo de Facto nije samo jedan od repera što stidljivo proviruju Edi iza leđa, već jedan od najboljih s ovih otužnih prostora, potvrdila je publika koja je bez greške odrepala promovirani "Puzzle Shock".

"Provincijalac" iz Paraćina svojim je tekstovima na pola puta između Ede i TBF, a toliko zdravog razuma koncentriranog u nešto manje od dva sata svirke teško se nalazi i kod boljih. Bez kompleksa Marchelo je de Facto popljuvao sve fejkere, barbike, sve mamine sinove, čitavo pozorište, državu, besposlicu ... ukratko sve što jedan reper treba da pljuje.

Kako obično biva, bilo je i gostiju. Opća je ekstaza nastala kada se među publikom oznojila i Remi iz Elementala. Mokri alfa mužjaci proderali su grla dok se penjala na binu gdje je s Marchelom odrepala svoje, nakon čega se vratila u gomilu gdje se promuvao i Edo Maajka.

A gomila kao gomila, uniformirana širokim hlačama i majicama, maramama oko glava, golim pupkovinama - pravi sljedbenici trenda o kojemu Marchelo s podsmjehom repa. Ukratko, svi koji nisu bili u KSET-u neka Marchela poslušaju sljedećom prilikom, možda bude sreće i manje vruće. A Marchelo? Njemu preostaje da nabavi bend i krene da osvoji svet.