SVASTIČARI NA DJELU: Policija objavila snimku osumnjičenika s Poljuda

Lupiga.Com

15. srpnja 2015.

SVASTIČARI NA DJELU: Policija objavila snimku osumnjičenika s Poljuda

"Provodeći opsežno kriminalističko istraživanje događaja od 12. lipnja 2015., kada je na travnjaku nogometnog stadiona „Poljud“ u Splitu uočen simbol svastike, objavljujemo videozapis, koji je snimljen u noći 8/9. lipnja 2015. Na snimci se nalaze dvije nepoznate osobe, koje dovodimo u svezu s navedenim događajem", navodi Policijska uprava splitsko-dalmatinska, uz molbu građanima da im dojave sve što znaju o identitetu osoba koje su snimljene kako prelaze ogradu na stadionu, da bi kasnije, vjeruju policajci, nacrtali svastiku na travnjaku, taman na vrijeme da se u punom sjaju ukaže za vrijeme prijateljske utakmice protiv Talijana te zgrozi cjelokupnu nogometnu i inu javnost.

Snimka je prilično loša i zrnata, a lica se naziru u izmaglici. Stoga policiji ostaje nada da će netko prepoznati ove mladiće po odjeći (koje su se zbog hajke vjerojatno davno riješili) ili po "motu", odnosno govora tijela.

"Molimo građane, ukoliko imaju saznanja o identitetu osoba sa snimke, odnosno raspolažu informacijama o počiniteljima ovog kaznenog djela, da o tome obavijeste Policijsku upravu splitsko-dalmatinsku, odnosno najbližu policijsku upravu ili policijsku postaju, osobno ili pozivom na dežurni telefon 192, odnosno na e-mail splitsko-dalmatinska@policija.hr", stoji u pozivu policije.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Screenshot