Tvorac muzike za "Balcancan" u Aquariusu

NikVuk

5. prosinca 2005.

Tvorac muzike za "Balcancan" u Aquariusu

Tvorac soundtracka za popularni makedonski filmski hit "Balcancan", koji je samo u zemlji "gdje vječno sunce sja" pogledalo 120.000 duša, Kiril Džajkovski, u srijedu će nastupiti u zagrebačkom klubu "Aquarius". Predgrupa Kirlilu, čiju muziku za spomenuti film kritika proglašava remekdjelom, bit će izvrsni bend "Blla Blla Blla", jedan od rijetkih sastava koji pjeva na albanskom

U srijedu 7. prosinca u organizaciji Multikulture u zagrebačkom klubu Aquarius gostuje Kiril Džajkovski. Tvorac hita Baba Zumbula, dolazi nam predstaviti svoj album/soundtrack za najnoviji ultra-mega popularni filmski hit Balcancan koji je samo u Makedoniji vidjelo 120 000 duša.

Kiril Džajkovski započeo je glazbenu karijeru u prvom makedonskom electro-pop sastavu Bastion, nastavio je svirajući klavijature u grupi Leb i sol, a danas je najpopularniji autor glazbe za film i kazalište u Makedoniji. U tome mu je uvelike pomogao ogroman uspjeh filmova "Dust" te najnovijeg "Balcancan" čiji soundtrack kritika naziva remekdjelom. Tekst za pjesmu Baba Zumbula, najveći hit iz filma, napisao je scenarist i redatelj Balcancana Darko Mitrevski, a otpjevao ju je legendarni Vlada Divljan.

Predgrupa Kirilu četveročlana je makedonska skupina Blla Blla Blla zanimljivog sastava: violina, bas, tapan i osebujan muški vokal. Bend je osnovan 1988. godine, a u svojim počecima nastupao je kao punk bend po manjim klubovima u Skopju i Prištini. Međutim, od dolaska violiniste prije pet godina, zvuče potpuno drugačije. Njihov novi stil postao je prepoznatljiv kao 'Oversky Balkanische ReForm', a kombinacija je rocka, etna i jazza. Zanimljivo je što je Blla Blla Blla jedan od rijetkih makedonskih sastava koji pjeva na albanskom jeziku.

Cijena ulaznica je 60 kuna u pretprodaji, a pretprodajna mjesta jesu: Aquarius CD shop (Varšavska 5), Dancing bear CD shop (Gundulićeva 7) i Dallas music shop (Tkalčićeva 7). Na dan koncerta karta će "poskočiti" na 75 kuna. Zato navali narode, jer po cijeni jednog dobiješ dva spektakla!