VIDEO: Sjevernokorejci nariču i guše se u suzama oplakujući Dragog Vođu

Ivan Kegelj

19. prosinca 2011.

VIDEO: Sjevernokorejci nariču i guše se u suzama oplakujući Dragog Vođu

Narod Sjeverne Koreje ovih dana u dubokoj je žalosti. U subotu im je - u 69. godini starosti - umro diktator, Dragi Vođa Kim Jong-il. Dragi Vođa je po svemu sudeći riknuo od srčanog udara, a njegova smrt zemlju je gotovo ugušila u plaču. Na ovom mjestu pogledajte s kakvim očajem je vijest o smrti Dragog Vođe dočekana u sjevernokorejskoj prijestolnici, Pjong Jangu. Narod Sjeverne Koreje rida i nariče za starim, a za prijestolje već je spreman novi diktator - Kim Jong-Un

O preminulom diktatoru Wikipedija kaže: Kim Jong-il (planina Baekdu, 16. veljače 1942. - 17. prosinca 2011.) bio je vođa Sjeverne Koreje od 1994. do 2011. godine. Njegove službene pozicije bile su: Predsjednik Nacionalnog komiteta obrane Demokratske Narodne Republike Koreje, Vrhovni zapovjednik Korejske narodne armije i Generalni sekretar Radničke partije Koreje. Na vlasti je naslijedio svog oca Kim Il-sunga, osnivača Sjeverne Koreje, koji je preminuo 1994. godine.

Poput oca, i Kim Jong-il je bio centar jakog kulta ličnosti unutar Sjeverne Koreje. Konstantno je hvaljen i počašćivan kao heroj, govornik i veliki čovjek bez premca. Većina informacija o njemu je nedosljedna i netočna, uglavnom zbog šutljivosti vlasti u Sjevernoj Koreji koja odbija dati bilo kakve podatke o životu Kim Jong-ila. Umro je od srčanog udara.

SJEVERNOKOREJSKA PROPAGANDA: Zločinačka Amerika pod čizmom Dragog Vođe

AMERIKANCI ANALIZIRAJU: Što želi Sjeverna Koreja?

Na ovom linku naći ćete detalje o životnom putu preminulog diktatora. A ovdje pogledajte kako je narod Sjeverne Koreje ispratio vođu u vječna lovišta.

 

 

Lupiga.Com