Vrlo prijateljska utakmica Željo - Dinamo

Ivan Kegelj

5. rujna 2005.

Vrlo prijateljska utakmica Željo - Dinamo

Vrlo prijateljska utakmica u Sarajevu (družili su se Dinamo i Željo, odnosno Bad Blue Boysi i Manijaci) prekinuta je zbog masovne tučnjave na sjevernoj tribini, gdje su bili smješteni navijači iz Zagreba. To mi zovemo pravo drugarstvo! Naravno da smo po primitku ove sjajne vijesti odmah okrenuli broj svojih sarajevskih doušnika, a oni su ispričali sljedeće


Za sad postoji više verzija događaja, ali zahvaljujući našim doušnicima i urođenoj oštroumnosti rekonstruirali smo prijateljski obračun. Za početak treba napomenuti da je Željo nedavno gostovao u Zagrebu, gdje su Manijaci više nego dobro primljeni. Nikad pitomi Bad Blue Boysi taj put su iznenadili sami sebe. Navijače Želje vodili su u razgledavanje grada, pokazali im pingvina i lava u zoološkom vrtu, a susret je završio rezultatom 4-0 za Dinamo i 0-0 u razbijenim glavama. Željini navijači tad su Boysima poručili - dođite u Sarajevo, vodit ćemo vas na ćevape na Baščaršiju. Al ne lezi vraže ...


Na stadionu Grbavica sve je teklo uredno do 40 i neke minute, kad je navijačima Dinama podvaljena informacija da im jalija razbija aute pred stadionom. Kako oni vole Dinamo, ali više od Dinama vole svoje aute, sa sjeverne tribine masovno su pohrlili napolje, e da bi očuvali ono malo pokretne imovine i nepokretnim učinili onog tko im dira u limene ljubimce. Na putu im se ispriječila sarajevska murija, te je došlo do kurčevog glavinjanja, šaketanja i pendrečenja. Da stvar bude živopisnija, s ulice je na tribinu s Dinamovim navijačima počelo letjeti i kamenje. Razjareni navijači iz Zagreba tad su uspjeli probiti prvi kordon plavaca, doći do kamenja, a onda su se vratili na tribinu i kamenovali navijače na susjednoj tribini.

Na to su popizdili i Manijaci, pa su se i oni odlučili uključiti u opću oprliju. Stvar su među Manijacima, kažu doušnici, smirile vođe navijača na jugu, koji su, jelte, u Zagrebu bili lijepo primljeni.
- To su sve zakuhali pitari, kažu naši doušnici iz Rajvosa, optužujući Horde zla - navijače Sarajeva za kamenovanje i podvaljivanje dezinformacija. Kažu da "pitari" nisu mogli svariti da se Manijaci druže sa Bad Blue Boysima.  
- E stari, bilo je odlično. Prvo fajt s murijom, a zatim opće ludilo!, tako su sarajevsko gostovanje opisali zaigrani Bad Blue Boysi.

Nakon što smo rekonstruirali događaj, u našoj skromnoj redakciji pojavio se nebulozni Ivor-Car, donoseći još nekoliko vrijednih informacija. Prema njegovoj raji, Manijaci i Boysi skupa su pili i prije i poslije utakmice, a neredu su navodno inicirali navijači iz Republike Srpske. Kako je krenulo, čeka se trenutak da se otkrije umiješanost CIA-e, KGB-a i uvijek prisutne britanske službe MI6. Kako bilo, našim čitateljima u idućih par mjeseci preporučamo da u Sarajevo putuju isključivo automobilima obilježenim ZG tablicama.