ZA PARK BEZ NATJEČAJA SE NAŠLO 12 MILIJUNA KUNA, A VRTIĆ PROPADA: U ovakvim uvjetima borave djeca na Savici

I.K.

23. listopada 2017.

ZA PARK BEZ NATJEČAJA SE NAŠLO 12 MILIJUNA KUNA, A VRTIĆ PROPADA: U ovakvim uvjetima borave djeca na Savici

U Zagrebu već drugi dan za redom pada kiša, a s tom su činjenicom posebno dobro upoznata djeca u Dječjem vrtiću Savica u istoimenom zagrebačkom kvartu. Naime, vrtić prokišnjava na sve strane, što zorno prikazuje i video snimka koju je jedan od uznemirenih roditelja postavio na YouTube. Na nekoliko mjesta u vrtićkoj zgradi, od samog ulaza do dvorane, voda se slijeva s plafona, pa čak i na mjestima gdje je postavljena električna rasvjeta. Po podu su strateški raspoređeni lavori kako u prokišnjavanju ne bi stradao pod.

„Predivna situacija u vrtiću“, čuje se na snimci snimljenoj jutros kako se jedan roditelj ironično obraća nekom od zaposlenika Dječjeg vrtića Savica. Roditelj potom pita je li ravnateljica vidjela situaciju i što je rekla na to, na što dobiva odgovor da ne može ona ovo zaustaviti. Razgovor završava ljutitom porukom roditelja da će još danas otići kod ravnateljice.

Na video snimku koja pokazuje u kakvim su uvjetima prisiljena boraviti djeca, reagirali su iz platforme „Zagreb je naš“, koja se intenzivno borila za očuvanje jedinog parka na Savici, na čijem je mjestu prema planovima Grada trebala biti izgrađena masivna crkva. Zagrebački gradonačelnik, Milan Bandić, na koncu je ovog proljeća odustao od te ideje, iza koje inače stoje vrlo složene igre sa zamjenom zemljišta, ali „Zagreb je naš“, koji je u međuvremenu ušao u Gradsku skupštinu, Savicu je dobro zapamtio.  

„Kada je bez natječaja trebalo preurediti park na Savici, gradonačelnik je jednostavno i brzo našao 12 milijuna kuna, no kada je u pitanju osiguravanje osnovnih uvjeta za rad Dječjeg vrtića Savica, situacija je očito drugačija. Roditelji koji su nas upozorili na ovaj događaj kažu da su uvjeti u kojima djeca borave opasni, pogotovo zbog vlage i vode koja je jako blizu struje“, reagirali su iz ove platforme. A pretjeruju li možete i sami zaključiti nakon pogledane snimke. Srećom, vremenska prognoza već za sutra najavljuje sunčano vrijeme.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: screenshot/YouTube