Žene bolji i efikasniji seksualni strojevi

Navar Glibotić

18. lipnja 2004.

Žene bolji i efikasniji seksualni strojevi

Evo, prenosimo neobičan tekst iz Smokvina lista, magazina za ... hm ... hm … odrasle. Da stvar bude zanimljivija tekst nije ni najmanje prost, nego naprotiv, znanstven, a govori o tome kako žene mogu biti bolje, više i jače. Ne radi se tu o nikakvim olimpijskim disciplinama, osim ako kao relevantno ne uzmete, primjerice film tipa "Seksualna Olimpijada"

Nije muška spolnost nadmoćna ženskoj, nego je to obrnuto, objašnjava poznati svjetski seksolog Karl Stifer te nastavlja:
- Samo se ženama pokušava utuviti u glavu da seks nije za njih tako važan kao za muškarce.

Međutim, u znanstvenim se krugovima već dugo zna prava istina. Najnovije prirodoznanstvene spoznaje nedvosmisleno pokazuju slijedeće: već na temelju anatomije i fiziologije Eva ima kudikamo bolje mogućnosti na seksualnom polju od njezinog zaručnika i jedinog muškarca onomad napravljenog Adama.

Ženama, za razliku od jačeg spola, fiziološki gledano, nije potrebno redovito pražnjenje. One bez ikakvih poteškoća mogu izdržati dulje razdoblje bez seksa. Dulje odricanje za žene nije nikakav problem. No, u trenutku kada si daju oduška, to je nešto već posve drugo. Što se tiče same seksualne osjetljivosti, majčica priroda nije dala tu prednost svojim sinovima nego upravo kćerima. Žene su iznimno nadmoćne nad muškarcima, posebno kada je riječ o vrhuncu spolnog užitka.

Suvremeni znanstvenici još se i danas slažu s tvrdnjom američkog seksologa Alfreda Kinseya, koja glasi "Vrlo malo muškaraca može postići više od četiri do pet orgazama u ograničenom vremenskom razdoblju". Tu se podrazumijeva ljubavni čin u samo jednom seksualnom zanosu. Žene se na takvo što mogu samo smješkati. I to jako opravdano! Žena može doživjeti mnogo orgazama uzastopice i to na način da joj se puls ne približi onom broju otkucaja kakav je u stanju mirovanja. To prelaženje iz jednog u drugi orgazam u drugi nije nikako moguće kod muškaraca."Što više orgazama žena doživljava, to ih sve više može doživjeti", tvrdi seksologinja Mary Jane Sharfay. Kao dokaz toj tvrdnji jest pokus pri kojem su žene masturbacijom postizale do nevjerojatnih 50 orgazama uzastopice. Zadovoljavajući se same, mogle su odrediti svoju vlastitu razinu napetosti.